Uruguay’da Genel Grev

29 Haziran günü gerçekleşen yürüyüşten bir kare, Montevideo, Uruguay. | Foto: EFE

Birlerce işçi 29 Haziran Çarşamba günü çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve daha fazla kamu harcaması talebi ile Montevideo sokaklarındaki grev ve protestolara katıldı.

28 Haziran Salı günü milletvekilleri kamu harcamalarının ertelenmesi ve bütçe kesintileri üzerine görüşmelere başladı. PIT-CNT sendikasının başkanı Fernando Pereira, işçilerin eğitim ve sağlık bütçesindeki kesintilere karşı greve çıktığını vurguladı. Pereira, kamu harcamalarının ertelenmesi yerine hükümetin bütçe açığını elit kesimin vergilerini yükselterek kapatması gerektiğini ifade etti.

PIT-CNT sendikası ayrıca %11’e ulaşmış olan enflasyonla mücadele için ücretlerin yükseltilmesini de talep ediyor. İşçiler hükümetin 2 yılda bir yaptığı asgari ücret zammının, işçilerin alım gücünün enflasyon karşısında erimemesi için her sene yapılmasını istiyorlar.

Dört saatlik yürüyüş başkentin merkezinden başlayıp Ekonomi Bakanlığı önünde son buldu. Bu grev 14 Temmuz’da yapılması planlanan 24 saatlik genel grev için de hazırlık niteliğindeydi.

Kaynak: http://www.telesurtv.net/english/news/Uruguayan-Workers-Protest-in-Montevideo–20160629-0038.html

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.