Filistin: Tutsaklar, İsrail Mahkemelerini Boykot Edecek

İsrail hapishanelerinde “idari tutukluluk” uygulaması kapsamında bulunan yaklaşık 500 Filistinli, 2018 yılından itibaren İsrail mahkemelerini boykot edecek.

Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistinli Esirler Heyeti’nden yapılan yazılı açıklamada, “Filistinli fraksiyonların anlaşması çerçevesinde işgalci İsrail’in hapishanelerinde idari tutukluluk uygulamasıyla tutuklu bulunan Filistinliler, 2018’den itibaren İsrail’in mahkemelerine çıkmayacaklarını duyurdu” ifadesine yer verildi.

Avukatlar da savunma vermeyecek

Söz konusu uygulama ile İsrail hapishanelerinde yaklaşık 500 Filistinli’nin bulunduğu belirtilen açıklamada, tutukluların bu kararlarını 10 gün sonra uygulamaya koyacağı ve kendi adlarına avukatlarının dahi mahkemelere çıkmama kararı aldığı kaydedildi.

Açıklamada, Filistinli tutukluların ‘adeta boyunlarına dayanmış bir kılıç gibi zalimane ve illegal uygulamaya karşı’ bu adımı attığına vurgu yapıldı.

İsrail mahkemelerinin sadece şekilden ibaret olduğu ve İsrail’in iç istihbarat servisi Şin-Bet’in (Şabak) direktifleri doğrultusunda kararlar verdiğine dikkat çekildi.

300’ü çocuk 7 bin Filistinli

Açıklamada, İsrail, gizli güvenlik bilgilerine dayanılarak ‘idari tutuklama’ adı altında Filistinliler’in aylarca alıkonulduğuna işaret edildi.

İsrail hapishanelerinde 300’ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Kaynak: https://gazeteyolculuk.net/filistinli-tutsaklar-israil-mahkemelerini-boykot-edecek

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.