FHKC lideri Ahmed Sa’adat: “Esirler Kendi İstekleriyle Çelikten Yeni Bir Destan Yazdılar”

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Genel Sekreteri Ahmed Saadat, Filistinli esirlerin açlık grevinin başarıya ulaşmasına ilişkin yaptığı açıklamada “Esirler iradeleri ve kararlılıklarıyla yeni bir destan yazdılar; haklarının alınması ve savunulması gerektiğini kanıtladılar” dedi

Ahmed Sa’adat’a Özgürlük Kampanyası, ara verilen “Onur ve Özgürlük Grevi” hakkında FHKC Genel Sekreteri Ahmed Sa’adat’ın açıklamasını yayımladı. Filistin için birliğin önemine vurgu yapan Sa’adat, “Esirler iradeleri ve kararlılıklarıyla yeni bir destan yazdılar; haklarının alınması ve savunulması gerektiğini kanıtladılar” dedi.

FHKC Genel Sekreteri Ahmed Sa’adat’ın açıklaması şöyle:

Esirler iradeleri ve kararlılıklarıyla yeni bir destan yazdılar; haklarının alınması ve savunulması gerektiğini kanıtladılar.

Filistin halkına, Arap ulusuna ve dünyadaki özgürlük güçlerine…

Grevdeki esirler irade, azim ve kararlılıklarını grevi önlemeye ve dağıtmaya yönelik her türlü girişimi bertaraf etmek için topladılar. Grevcilere karşı politikalar ve önlemler aracılığıyla esirlerin sağlıklarının bozulmasına katkıda bulanacak hiçbir baskı unsuru, özellikle işgalcilerin son ana kadar kesilmeyen yalanları, dedikoduları ve yanlış bilgileri yayması ve bunun yanında hapishane değiştirme politikası grevcilerden esirgenmedi.

Kahraman esirler 41 gün boyunca bu politikalara ve uygulamalara karşı koydu. Ulusal kurtuluş hareketi içindeki halkımızın mücadelesine tarihi bir simge ekleyerek işgalciyle yüzleşmek için kendi istekleriyle çelikten yeni bir destan yazdılar.

Halkımıza:

Bu zafer esirlerin, yaralıların ve şehit ailelerinin fedakârlıkları sayesinde açlık grevi etrafında toplanan Filistin halkının ve onu oluşturan bireyleri, ulusal, insan hakları mücadelesi veren, insani ve kitlesel örgütleri de barındıran kurumların ortak çabalarının meyvesiydi. Bu başarı bütün Arap dünyasındaki, Arap halk güçlerinin ve dayanışma komitelerini, parlamenterleri, küreselleşme ve emperyalizm karşıtı sosyal adalet hareketlerini ve BDS’yi barındıran halk hareketleri örgütlerinin sayesinde kazanıldı. Özellikle başta esir, yaralı ve şehit aileleri olmak üzere tüm bu açlık grevimizi onurlu bir sonuca taşıyan dayanışma eylemlerine selamlarımızı ve şükranlarımızı yolluyoruz.

Halkımıza:

Açlık grevini yürüten liderliğin resmi açıklamasından önce grevin başarılarıyla ilgili son değerlendirme sunmak için henüz erken olsa da açıkça işgalcinin grevi kırmakta veya zapt etmekte yetersiz kalması, esirler, onların iradesi ve mücadeleye devam etme kararlılıkları için açık bir zaferdir. Bu zafer önemli içeriklere sahiptir. Birincisi hakların yalnızca alınabileceği ve asla onun için yalvarılmayacağı kanıtlandı ve devrim sürecindeki Filistin halkının bütün başarılarının ana kaldıracının direniş olduğu ispatlandı. İkincisi; esir hareketlerinin farklı gruplarının ve bölünme atmosferinin, mücadelenin pusulası birincil çelişkiye yöneldiği sürece, mücadele alanındaki İslami ve ulusal grupların eylem birliğini engellemediğini gösterdi. Üçüncü önemli nokta ise şu, açlık grevi gösterdi ki mücadele grevle bitmiyor aksine grevin başarılarını güçlendirmek, onları büyütmek ve onların üzerine yeni şeyler inşa etmek için mücadele devam etmeli. Filistinli esirler hareketinin gövdesinin birliği, yeniden inşası ve rolünün parçalanma ile bölünmeden çıkış yönünde genişlemesi ve bunun yerine Filistin davasının şu anki kriz ve ayrışmasının aşılması için halkımızın içten çabalarını ileriye taşıyacak canlı bir biçimin sunulması kritik önemdedir.

Halkımıza:

Filistinli siyasi güçler ve gruplarımızın, tutsaklara destek olmak ve kararlılıklarını güçlendirmek için yapması gereken, ulusal birliğimizi ilerleme yolunda yeniden tesis etmek ve bir kısır döngü halindeki bu aşamayı geride bırakmaktır.

Esirlerin kararlılıklarını güçlendiren ve onların mücadelesinin zafere taşınmasına katkı sağlayan Filistin halkına, Arap ve uluslararası güçlerin hepsine bir kez daha selamlarımızı iletiyoruz.

Şan olsun şehitlere ve zafer kesindir.

FHKC Genel Sekreteri Ahmet Sa’adat

Ramon Hapishanesi

28 Mayıs 2017

[freeahmadsaadat.org’da yayımlanan 28 Mayıs tarihli İngilizce orijinalinden Mücahit Yıldırım tarafından bdsturkiye.org için çevrilmiştir.]

Kaynak: http://bdsturkiye.org/filistin-gundemi/fhkc-lideri-ahmed-saadat-esirler-kendi-istekleriyle-celikten-yeni-bir-destan-yazdilar/
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.