Porto Riko: Oscar Lopez Rivera’ya Özgürlük!

OscarLopezRivera

Başkan Obama’nın 31 Aralık 2015’te uzun yıllardan beri cezaevlerinde gerekçesiz olarak tutulduğu için serbest bırakılması kararlaştırılan 95 federal hükümlü arasında  Indiana’daki Terre Haute Federal Cezaevi’nde bulunan 73 yaşındaki Porto Riko’lu devrimci Oscar Lopez Rivera yoktu.

Lopez Silahlı Ulusal Kurtuluş Kuvvetleri üyesi olarak “isyana teşvik” suçlamasıyla hüküm giydi. Fakat bugün onun bütün hayatını, karlarına kar katan ABD’li sermaye çevreleri ve onlarının mahkemelerinin nefret ettiği Porto Riko’nın bağımsızlığı ve kendi kaderini tayin mücadelesine adadığını biliyoruz. Lopez’in yoldaşları özgür kaldı. Şimdi Sıra Lopez’de.

Bugün bağımsızlık hareketinin bileşenleri, eğitim hakkı için mücadele eden öğrenciler, kemer sıkma polirikalarına ve emeklilik yaşınının yükseltilmesine direnen tüm Porto Riko halkı onun özgürlüğünü talep ediyor. Porto Riko Valisi Lopez’i cezaevinde resmi olarak ziyaret etti. Porto Riko diasporası onun özgürlüğü için mücadeleyi sürdüyor.

ABD 1898’de İspanya’yı bozguna uğrattıktan sonra Porto Riko, Küba ve Filipinler’i işgal etti. Sömürgeciliğe karşı mücadelenin durdurulamaz olduğunu tarihsel deneyimlerden biliyoruz. Küba zafere ulaştı. Filipinler ve Porto Riko Halkları  bugün en uzun süreli halk savaşlarından birini sürdürmektedir.

Sürdürülen kampanyanın bir ayağıda “Oscar Lopez İçin 1 Milyon tweet” kampanyasıdır.

Oscar López Rivera ve Tüm Politik Tutsaklara Özgürlük!

Özgür Porto Riko!

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.