Filistin: Devrimci Tutsak Bilal Kayed İçin Özgürlük

Bilal Kayed 14.5 yıllık mahkumiyet süresi dolmak üzereyken işgal ordusunun Batı Şeria komutanının emri ile 13 Haziran’da 6 aylık idari gözaltı cezasına çarptırıldı. İdari gözaltı uygulaması halk direnişini kırmak ve kanıt, yargılama, dava olmaksızın Filistinlileri esir etmek için işgalci İsrail’in kullandığı yöntemdir. İdari gözaltı kararı defalarca yenilenebilir. Bugün işgal rejiminin hapishanelerinde idari gözaltı kapsamında tutulan 700’ün üstünde Filistinli esir bulunmaktadır.

Filistinli tutsaklar, Bilal Kayed’in hapis cezasına çarptırılmasını uzun seneler hapis yatan ve cezasını tamamlayan Filistinli mahkumları idari gözaltı adı altında tekrar esir etmeye yönelik bir politika olarak yorumluyorlar ve durumun tehlikesine dikkat çekiyorlar.

FHKC hapishane biriminin temsilcilerinden ve tutsak hareketinin liderlerinden Kayed, idari gözaltı kararının ardından 14 Haziran’da süresiz açlık grevine girdi. Kayed’e özgürlük talebi ile başlatılan bir dizi grev, eylem ve protestonun parçası olarak Megiddo hapishanesindeki 60 FHKC üyesi Filistinli tutsak da açlık grevi başlattı.

Gazze’deki Uluslararası Kızıl Haç Komitesi merkez binası önünde gerçekleştirilen protestodan bir kare, 20 Haziran 2016

20 Haziran’da Kayed ve bütün Filistinli tutsaklar için özgürlük isteyen Filistinliler Gazze’deki Uluslararası Kızıl Haç Komitesi merkez binası önünde toplandılar ve özgürlük savaşçılarının savunma hakkı tanınmaksızın idari tutukluluk kararlarıyla senelerce hapsedilmesini protesto ettiler. Protestoya Kayed’in FHKC’li yoldaşlarının yanı sıra tutsakların aileleri, Handala Mahpus ve Eski Mahkumlar Merkezi ile Ulusal ve İslami Güçler temsilcileri de katıldı.

100’den fazla uluslararası ve Filistinli örgüt Kayed’e özgürlük talebiyle 24 ve 25 Haziran’da eylem çağrısında bulundu. Yüzlerce Filistinli tutsak da protestolara destek vermek için iki günlük açlık grevine girecek.

Haber: isyandan.org
Kaynak: Bu haberde http://samidoun.net/2016/06/60-palestinian-prisoners-striking-in-megiddo-to-free-bilal-kayed/ ve http://samidoun.net/2016/06/bilal-kayed-struggling-in-isolation-as-palestinians-protest-for-his-freedom/ kaynaklarından yararlanılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.