FHKC’nin 47. Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

[wzslider exclude=”pflp-girl”]

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin 11 Aralık 1967’deki kuruluşunun 47. Yıldönümü Filistin, Lübnan, Küba, Yemen’de yapılan etkinliklerle ve Filistinli sürgün ve göçe zorlanmış kitleler tarafından tüm dünya çapında kutlandı.

Kuzey Gazze’de FHKC tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. Cibaliye mülteci kampında kabul töreni ve bölge civarında şehit ve tutsak ailelerine ziyaretler gerçekleştirildi,Kuzey Gazze’deki umuma açık yerler ve ana caddelerin temizlenmesi için gönüllü işler tertip edildi, Al Ahli Kulübünün Beyt Hanun’daki stadında spor festivali gerçekleştirildi, Filistinli tutsaklar ve aileleri için yardım konseri düzenlendi, Cibaliye’de askeri yürüyüş gerçekleştirildi, Al-Awda Hastanesi’ne gönüllü ziyareti düzenlendi ve Beyt Hanun’da miting, yürüyüş ve askeri geçit töreni gerçekleştirildi.

Al-Azhar Üniversitesi’nde İlerici Öğrenci Hareketi Cephesi kampüsü afişlerle donatarak kutladı, kampüste tatlı ve bildiri dağıttı. Öğrenciler aynı zamanda 14 Aralık Pazar günü FHKC’nin yıldönümünü kutlama amacıyla fen fakültesinde gerçekleştirecekleri eylem için hazırlıklar yapmaktalar.

FHKC, Han Yunus’ta da bir kabul töreni gerçekleştirdi.Yoldaş Hani Thawabteh yaptığı konuşmada Filistin Devrimi ve FHKC şehitlerini andı, FHKC’nin direniş ve başkaldırı yolunda aralıksız ve sarsılmaz kararlılığını tekrar hatırlatarak Filistin halkının yıllardır süren azminin desteklenmesinin ve Siyonist planı mağlup edilebilmesi için gerekli olan politik, ekonomik, toplumsal ve askeri bir gücün inşasına vurgu yaptı.

FHKC aynı zamanda Han Yunus’ta Abu Ali Mustafa tugaylarının savaşçılarının; FHKC önderlerinin, kadrolarının, üyelerinin ve destekçilerinin geniş katılımının olduğu bir askeri yürüyüş de gerçekleştirdi.

FHKC’nin 12 Aralık’ta Havana’da, ilk intifadanın ve FHKC kuruluşunun yıldönümü üzerine gerçekleştirdiği etkinliğe yüzlerce Filistinli, Arap, Kübalı ve Latin Amerikalı FHKC destekçisi katıldı. Çeşitli ülkelerden gelen elçiler ve aralarında Küba Komünist Partisi Uluslararası İlişkiler Komitesi başkanı Jose Ramon Balaguer Cabrera’nın da bulunduğu komünist parti temsilcileri de etkinlikte yer aldı.

Küba Komünist Partisi Uluslararası İlişkiler Komitesi başkan yardımcısı Oscar Martinez Filistin halkının ulusal hakları için yürüttüğü kahramanca mücadeleyi ve ilk ve en önemli olarak gördüğü Filistinli mültecilerin ülkelerine geri dönüş hakkını destekleyen bir konuşma yaptı, FHKC’nin kuruluş yıldönümünü ve Filistin’in kurtuluşu için verdiği mücadelede FHKC’nin tarihsel ve güncel rolünü selamlarken Filistinli bakan (siyonist devletin inşa ettiği utanç duvarına ve de işgalci güçlerin yerleşimine karşı mücadele yürüten bir komitenin de başkanı olan) Ziad Abu Ein’i katleden işgalci siyonist güçleri mahkum etti, aralarında FHKC genel sekreteri Yoldaş Ahmad Sa’adat’ın da bulunduğu İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutsakları selamladı.

FHKC politbüro üyesi ve Küba’ya gelen resmi delegasyonda da bulunanYoldaş Maher al-Taher FHKC adına yaptığı konuşmada Küba halkını, ABD ambargosuna ve emperyalizmine kararlı bir şekilde direnen ve Filistin halkının destekçisi Küba devrimini ve Küba hükümetini selamladı, Oslo sürecinin ve görüşmelerinin sonlanması ve Filistin direnişinin desteklemesi adına gerekli olan ulusal birlik taleplerini dile getirdi.Yoldaş Maher al-Taher işgal altındaki Filistin(1948’deki topraklarıyla), Batı Şeria, Kudüs, Gazze ve de sürgündeki tüm Filistin halkını, siyonist hapishanelerdeki Filistinli tutsakları ve Amerikan hapishanelerindeki 3 Kübalıyı selamladı ve bu tutsakların özgürlüklerinin talebini yineledi.

Etkinlikte Filistin’in dabke oyununun yanı sıra Küba’dan ve Filistin’den çeşitli sanat eserleri ve gösteriler de yer buldu. Maher al-Taher ve Abu al-Hasan yoldaşlar bir dizi toplantıya ve Latin Amerika televizyonundaki röportajlara da katıldılar.

FHKC, kuruluşunun yıldönümünü kutladığı Beytüllahim bölgesindeki çeşitli mülteci kamplarında eylemler ve yürüyüşler düzenlerken bütün Filistin’in kurtuluşuna dek mücadeleye devam edileceğini yineledi.

Deişeh mülteci kampında 11 Aralık’ta düzenlenen yürüyüş ve konserde FHKC sözcüsü aralarında henüz bir gün önce katledilen Ziad Abu Ein’in de bulunduğu Filistinli şehitleri selamlarken Filistin Otoritesi güvenlik güçlerinin işgalcilerle ortak hareket etmesinin derhal sona ermesi gerektiğini dile getirdi.

FHKC, 12 Aralık’ta Aida mülteci kampının içerisinde yürüyüş, Kudüs yakınlarındaki Abu Dis’te ve Batı Şeria’daki köy, kasaba ve kamplarda da askeri geçit töreni düzenledi.

FHKC Lübnan’daki Ain el-Helweh mülteci kampının girişini bayrak ve pankartlarla çevreledi.

Gazze’de, Abu Ali Mustafa tugaylarının yüzlerce savaşçısının öncülüğündeki yürüyüş Şeyh Radwan mahallesinden şehrin sokaklarına doğru devam etti. Yürüyüşün hemen öncesinde Yoldaş Shadi Ahmad, Filistin devriminin ve FHKC’nin şehitlerini selamladı ve içlerinde Yoldaş Sa’adat ve önderler Marwan Barghouthi, Ahed Abu Ghoulmeh, Lena Jarbouni ve tüm siyasi tutsakların bulunduğu siyonist haphishanelerdeki tüm tutsakların bırakılması talebini yineledi. Direnişin ve intifadanın desteklenmesinin, işgalciyle gerçekleştirilen bütün uzlaşmaların ve suç ortaklığının bir an önce sonlanmasının, Filistin halkına yönelen bütün saldırılarla mücadele edilmesinin gerektiğini, bunların da Oslo sürecinden keskin bir dönüş gerektiren bir politik çizgiye çıktığını belirtti.

Ahmad, halkın iradesinin ve ırkçı saldırının sürdüğü Gazze, Batı Şeria, Kudüs ve işgal altındaki 1948 Filistin’inin tamamındaki Filistin halkının kurtuluşu için gerçekleştirilen direnişin ve mülteci kampları ile sürgünlerden geri dönüşünün desteklenmesinin önemini vurguladı.

FHKC ayrıca Gazze şehrinin Thalathini Sokağı’nın temizlenmesi adına gönüllü çalışma günü düzenledi.

FHKC, Gazze’deki Maghazi mülteci kampında 12 Aralık’ta kitlesel bir yürüyüş düzenledi. Birçok FHKC önderi, kadrosu, üyesi, destekçisinin yanında Abu Ali Mustafa Tugayları da yürüyüştelerdi, yürüyüşte Filistin ve FHKC bayrakları ve aralarında Maghazi kampı şehitlerinden Yoldaş Mohammed Aidi’nin de olduğu şehit pankartları taşındı.

Ayrıca FHKC, Maghazi ve Gazze merkezinde çeşitli gönüllü etkinlikleri gerçekleştirdi. Maghazi, Bureij ve Nuseirat mülteci kamplarında ve bölgedeki okul ve hastanelerde temizlik günleri düzenlendi.

12 Aralık’ta Filistinli öğrenciler ve FHKC, Yemen’de Aden Üniversitesi’ndeki etkinlikte, FHKC’nin ve intifadanın yıldönümünü konuşmalar ve sunumlarla kutladı.

FHKC tarafından 12 Aralık’ta Filistin’in ulusal birliği ve ulusal mutabakat üzerine Refah’ın Tal al-Sultan mahallesinde halka açık bir toplantı düzenlendi. Yoldaş Mohammed Makkawi Filistin’deki ulus içi bölünmeleri ve ulusal birliğin sağlanmaya çalışılması üzerine (51 gün boyunca süren siyonist saldırılar süresince gerçekleşen direnişte başarılı olan halkın gösterdiği birlik ile El Fetih ve Hamas’ın ikili anlaşmalarından ortaya çıkan görünürde gerçek, özde sahte olan birlik arasındaki tezat da dahil olmak üzere) bir konuşma yaptı. Siyonistlerle uzlaşmanın Filistin’in birliğini tekrar tekrar zedelediğini; Gazze’yi kuşatan, Kudüs’te etnik temizlik yapan ve Filistinlilerin topraklarını gasp eden siyonistlerle uzlaşma halindeyken ulusal birliğin muhafazasının imkansız olduğunu dile getirdi.

Ayrıca Makkawi, konuşmasında siyonist devletin aldığı faşist önlemleri, Filistin’in varlığının siyonist devlet tarafından fiziksel ve yasal olarak silinme çabalarını ele aldı. Makkawi, Gazze işgalini uluslararası alanda meşrulaştırma çabası olarak ifşa ettiği Birleşmiş Milletler’in Gazze’nin yeniden yapılandırılmasıyla ilgili Serry Planı’nı, Filistinlilerin hayatlarını ve halkın yeniden kuruluşunu hiçe sayarak sayısız savaş suçu işleyen ve Gazze’yi yokeden işgalci devletin güvenlik taleplerine sahip çıkışından ötürü lanetledi.

Etkinlikteki konuşmacılardan bir diğeri de Yoldaş Iyad Awadallah’tı. Sözlerine işgalci birlikler tarafından katledilen şehit Ziad Abu Ein’i anarak ve onurlandırarak başlayan Awadallah, Filistin’in ulusal birliğini parçalayan ana sorunun Oslo anlaşmaları olduğunu belirtirken siyonistlerle anlaşma ve uzlaşma programıyla kurtuluş için gösterilen direniş ve kararlılığın programının derin bir çelişkiler bütünü oluşturduğunu açıkladı ve ayrıca Filistin’deki iç bölünmelerin Siyonizm ve emperyalizm tarafından kullanıldığına ve bu durumun, Filistin halkının topraklarına geri dönme hakkını hedef alan Kerry İnisiyatifi ve işgali meşrulaştıran Serry Planı benzeri uluslararası müdahalelere ortam hazırladığına da değindi.

FHKC aynı zamanda 11 Aralık’ta Refah’ta, şehrin ana caddelerinde gönüllü çalışma günü düzenledi.

Gazze’nin Nuseyrat mülteci kampında FHKC savaşçılarının, önderlerinin, üyelerinin ve sempatizanlarının katıldığı yürüyüş gerçekleştirildi. Kitle, kampın girişinde başlayan yürüyüşün en önünde bulunan ve FHKC ve Abu Ali Mustafa Tugayları’nın marşlarını çalan bir araçla beraber kampın sokaklarını turladı.

Yoldaş Nael Khalil FHKC adına yaptığı konuşmada, geçmişte ve günümüzde Filistin direnişi ve devriminin önderliğini üstlenen FHKC’yi selamlarken FHKC’nin silahlı mücadele ve Filistin’in kurtuluşu ilkelerindeki kararlılığıyla mücadeleyi sürdürdüğünü ve “devrim ve kurtuluş düşüncelerinin, değerlerinin ve ilkelerinin bir meşalesi olmaya devam ettiğini” söyledi.

Lübnan’ın Sayda şehrinde, Marouf Saad Kültür Merkezi’nde düzenlenen yıldönümü etkinliğine FHKC önderlerinin, kadrolarının ve üyelerinin yanı sıra çeşitli Filistin ve Lübnan örgütlerinin temsilcileri ve FHKC sempatizanları ve dostları da katıldı.

FHKC Merkez Komite üyesi ve Lübnan kolunun önderi Yoldaş Marwan Abdel-Al, Filistin’in kurtuluşu mücadelesinde şehit düşenleri ve işgalci güçlerin hapishanelerindeki tutsakları selamladı. Siyonizmle bir arada varolmanın imkansız olduğunu, Siyonizmin başarısızlıkları arttıkça egemenliğinin daha da vahşileştiğini ve faşistleştiğini ve bu durumun tüm dünya için giderek daha da görünür bir hale geldiğini anlattı.

Arap halklarını mezhepsel ayrılıkların batağına çekerek bölgedeki Siyonist ve emperyalist hakimiyetin gücünü artırmaya çalışan emperyalist tasarıları ifşa eden Abdel-Al, “Filistin sorunu mezhepsel bir sorun değildir, tüm Arapların kurtuluşu için verilen savaşın merkezidir” diyerek devam etti.

FHKC Deir Al-Balah’ta FHKC’nin yıldönümünü kutladığı bir dizi etkinlik ve eylem düzenledi. El Aksa Hastane’si temizlendi, şehit ve tutsak evlerine ziyaretler düzenlendi ve FHKC’nin Deir al-Balah’taki merkezinde kabul töreni gerçekleştirildi.

Kaynak: http://pflp.ps/english/2014/12/14/events-in-palestine-lebanon-cuba-and-yemen-mark-47th-anniversary-of-pflp-founding/
Etiketler: , ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.