Peru: TPP ve Obama Karşıtı Gösteriler

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Oniki ülkenin taraf olduğu TPP ile 805 milyon tüketiciyi ve dünya gayrisafi yurtiçi hasılasının %40’ını kapsayan dev bir serbest ticaret zonu yaratılması planlanıyor. Uluslararası şirket karlarının kamu yararının, çevrenin, gıda egemenliğinin, yerel ekonominin ve işçi hakl…”

Asya Pasifik Ekonomik Kooperasyonu (APEC) zirvesi öncesi yüzlerce gösterici başkent Lima’da sokaklara çıkarak zirveye katılmak için gelen Obama’yı ve Trans Pasifik Ortaklık (TPP) anlaşmasını protesto etti.

Yeni yüzyılın en büyük ticari anlaşması olarak nitelenen TPP, ulusötesi şirketlere çevre ve kamu yararına yatırımları engellendiği takdirde anlaşmaya taraf olan ülkelere milyarlarca dolarlık tazminat davası açma hakkı tanıyor.**https://isyandan.org/haberler/yeni-zelanda-tpp-imzalanirken-halk-sokaklarda-anlasmayi-protesto-etti//**Oniki ülkenin taraf olduğu TPP ile 805 milyon tüketiciyi ve dünya gayrisafi yurtiçi hasılasının %40’ını kapsayan dev bir serbest ticaret zonu yaratılması planlanıyor. Uluslararası şirket karlarının kamu yararının, çevrenin, gıda egemenliğinin, yerel ekonominin ve işçi haklarının üstünde tutulduğu anlaşma Avrupa’daki karşılığı olan TTIP (Trans-Atlantik Ticaret Yatırım Ortaklığı) gibi taraf olan ülkelerin halkları tarafından uzun soluklu protestolarla karşılandı.**https://isyandan.org/haberler/italya-romada-onbinler-ttip-karsiti-gosteriye-katildi/ & https://isyandan.org/haberler/almanyada-ttip-ve-ceta-karsiti-kitlesel-eylemler//**

*Çeviri: APEC 2016 zirvesi sırasında gerçekleşen Obama ve TPP karşıtı gösterilere yerli halktan eylemciler de katıldı. 

Göstericiler Apurimac bölgesinde, Avustralya-Çin ticari ortaklığı olan MMG şirketinin işlettiği Las Bambas madenine karşı da seslerini yükselttiler. Madenin çevreye olan etkilerini protesto eden köylülerden 4’ü çıkan çatışmalarda katledilmişti.**https://isyandan.org/haberler/peru-maden-protestosu-icin-yol-kesen-koyluler-polisle-catisti//**

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.