Yunanistan: Anarşistler Faşistleri Mahallelerinden Attı

21 Mayıs Cumartesi günü Nazi haydut çeteleri Kavala Teknik Enstitüsü’nde düzenlenen festivale gelip olay çıkardılar. 22 Mayıs Pazar günü ise aynı çeteden bir faşist, silahını çıkarıp antifaşistleri korkutmaya çalışarak havaya ateş açtı.

SSC_0023

Faşist saldırılara karşı işgal evi ve çevresinde nöbet tutmaya başlayan antifaşistler, 24 Mayıs Salı günü şehir merkezinde yürüyüş düzenleyip antifaşist sloganlar atarak bildiri dağıttılar.

25 Mayıs Çarşamba günü ise 100 civarında antifaşist, Faliro Park’ta toplanarak son günlerde Kavala’da meydana gelen faşist saldırılarla ilgili halkı bilgilendirdiler ve ana yoldan görünecek bir noktaya pankart astılar.

SSC_0024

Antifaşistler, öğleden sonra Park’tan ana yola çıktılar, faşizm ve polis karşıtı sloganlar atarak Nazilerin yaşadığı mahallelerde yürüyüş yaptılar. Yürüyüş boyunca polis protestocuları takip etti. Nazi haydutlar ise seslerini bile çıkaramadılar.

Vyronos 3 işgal evinin çevresindeki alana gelindiğinde polisler yolu kestiler ve geçişin yasak olduğunu söylediler. Atılan sloganlar ve yüksek sesle yapılan bilgilendirmelerle bölge halkı evlerinin balkonlarından, pencerelerinden eyleme destek verdiler.

SSC_0031

Bölge sakinlerinin desteği ile polis yolu açmak ve geri çekilmek zorunda kaldı. Nazilerle ve onların destekçisi polisle mücadele eden antifaşistler Nazi haydutları mahallelerinden kovdular.

Kavala’da ve her yerde faşistleri yok edeceğiz!

Yaşasın  militan antifaşizm!

Kaynak:Bu haber http://anarxikoikavalas.squat.gr/?p=3897 ve https://encontrainfo.espiv.net/2016/05/27/northern-greece-fascists-pulled-out-gun-during-antifascist-action-in-kavala/ sitelerinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.