FARC: Tebrikler Küba!

FARC-EP Barış Heyeti, adaletsiz bir şekilde dayatılan cezalarını tamamladıktan sonra serbest bırakılan René González ve Fernando González ile birlikte 1998 yılında Miami’de tutuklanan ve tutuklanmalarını takiben hapse atılan üç Kübalı kahraman, Gerardo Hernández, Antonio Guerrero ve Ramón Labañino’nun ABD tarafından serbest bırakılmasını sıcak karşılamaktadır.

Bu tarihî olay karşısında Küba halkının sevinci, aynı zamanda bizim de sevincimizdir: kendi halklarına yönelen karşı-devrimci saldırganlığı ve terör saldırılarını önlemek amacı güden bu 5 kahraman meselesi en nihayetinde dünyanın beklediği diplomatik çözüme kavuştu.

Bu salıverilmenin, Amerika kıtasındaki egemen uluslar ve ABD arasındaki ilişkiler hususunda, ulusal egemenliğe saygının hüküm sürdüğü ve kimsenin adaletsizliğe karşı savaştığı ya da kendi kaderini tayin etme hakkına başvurduğu için cezalandırılmadığı yeni bir dönemin başlangıcı olmasını diliyoruz.

Küba ve ABD hükümetlerinin yarım yüzyıldır süren ekonomik, ticarî ve finansal ablukadan sonra ilişkileri normalleştirmek amacıyla gösterdikleri çabayı sıcak karşılıyoruz.

Tebrikler Fidel, tebrikler Raúl, yaşasın 5 kahraman, yaşasın onurlu Küba halkı!

FARC-EP Barış Heyeti

Kaynak: http://farc-epeace.org/index.php/communiques/communiques-peace-delegation/item/618-cuba-congratulations.html

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.