Panama: Yolsuzluğa Karşı Sokağa Çıkan İnşaat İşçileri Yol Kesti

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Haber: isyandan.org Kaynak: Bu haberde http://www.telesurtv.net/english/news/Construction-Workers-Block-Panama-Streets-to-Protest-Corruption-20170211-0005.html sitesinden faydalanılmıştır.”

10 Şubat 2017’de Panama Şehri’nde sokağa çıkan inşaat işçileri yol kestiler. Fotoğraf:EFE

Panamalı hukuk firması Mossack Fonseca’nın ortağı Alfredo Fonseca Mora, Perşembe günü Başkan Juan Carlos Varela’yı, 2014 yılındaki başkanlık seçim kampanyasını desteklemek için Brezilyalı inşaat tekeli Odebrecht firmasından bağış almakla suçladı.

İnşaat şirketi Odebrecht’ten kampanyası için bağış alan Başkan Juan Carlos Varela hakkındaki iddialar üzerine sokağa çıkan inşaat işçileri yolsuzlukları protesto ettiler.

Panama’nın en güçlü sendikalarından biri olan Suntracs İnşaat İşçileri Sendikası üyeleri başkent ve diğer şehirlerde ana arterleri keserek bloke ettiler.

Yolsuzluğa adı karışan patronlara karşı sloganlar eşliğinde otobanları trafiğe kapatan işçiler birkaç gün süren eylemleri boyunca Panama Şehri’nin yanı sıra Penonome, Aguadulce, Chitre, Colon ve Changuinola gibi şehirlerde de trafiği durdurdular.

Panama’da faaliyet gösteren Mossack Fonseca adlı hukuk şirketine ait belgeler siber saldırıyla hacklenerek kamuoyuyla paylaşılmış ve şirketin pekçok ülkeden müşterisinin vergi kaçırmasına ve kara para aklamasına yardımcı olduğu gözler önüne serilmişti. 11 milyonu aşan gizli belgelerde, aralarında bazı ülke liderlerinin ve yakın çevresinin hesaplarına dair bilgiler bulunuyordu.

Panama belgelerinin yayımlanmasıyla birlikte birçok hükümet, offshore hesaplarıyla yapılan yolsuzluk ve vergi kaçırma suçlamasıyla soruşturma başlatmış, milyon dolarlık hesapları nedeniyle suçlanan İzlanda Başbakanı Sigmundur Gunnlaugsson günlerce süren halk protestoları nedeniyle istifa etmişti.** https://isyandan.org/haberler/izlanda-binler-panama-vergi-yolsuzluklarini-parlamento-onunde-protesto-etti//**

Haber: isyandan.org
Kaynak: Bu haberde http://www.telesurtv.net/english/news/Construction-Workers-Block-Panama-Streets-to-Protest-Corruption-20170211-0005.html sitesinden faydalanılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.