Hollanda: Mitch Henriquez İçin İntikam!

CI3ogBBVAAAdoQs-600x575

27 Haziran 2015 Cumartesi gecesi, Hollanda’nın Lahey kentinde Zuiderpark’da düzenlenen, UB40’ın açık hava konserinde polisler 42 yaşındaki bir adamı vahşice tutukladılar. Bir Ariba Yerlisi (Hollanda’nın Karayip adalarından) olan Mitch Henriquez, ailesini ziyarete geldiği Lahey’de bir kamyonetin arkasında polisler tarafından boğuldu ve ertesi günde hastanede öldü.

Onu öldüren polisin serbest bırakılması sonrası polise karşı bir öfke dalgası başladı: Pazartesi gecesi, yüzlerce kişi Schilderswijk’de sokaklara döküldü: 200 kişi slogan atarak karakola yürüdü, “katiller, katiller !!” diye polise bağırdı. Polisler 21h etrafındaki kalabalığı dağıtmak için köpekleri ve tazyikli suyu kullandılar. Kalabalık grup taş ve havai fişekler atarak karşılık verdi. Sokakta bulunan mobilyalar ve hangar inşaatı ateşe verildi, dükkanlara ve bankalara parke taşları ile saldırıldı. Gece boyunca süren olaylarda 16 kişi gözaltına alındı.

NETHERLANDS-DEMONSTRATION

İki gece boyunca devam eden öfke selinde, polis araçları, birkaç dükkan ve banka ATM’leri tahrip edildi. İsyancılar ayrıca, yerel polis karakoluna ve bir tiyatroya saldırdı; sokaklarda bulunan mobilyalar öfkeli kalabalık tarafından barikatlarda kullanıldı. Bisikletli polisler basına Hobbemaplplein içinde isyancılar tarafından darp edildiklerini ve silah kullanılarak esir alındıklarını söylediler.  Polis  teşkilatı bu bilgileri doğruladı. İsyanın üçüncü gecesinde, 11’i onsekiz yaşından küçük olmak üzere 34 isyancı gözaltına alındı. Bir adam, polislere zarar vermeden üzerlerine benzin atmaktan tutuklandı. Üç gece boyunca süren isyan sırasında yaklaşık 68 kişi gözaltına alındı.

İsyanın merkez üssü olan Schilderswijk, nüfusunun % 90’nını Türk ve Fas kökenli insanların oluşturduğu Hollanda’nın en fakir bölgelerinden biridir.

Sosyal barışın sağlanması için polisin yöntemlerine karşı eleştirel bir duruş sergileyen bir güç ortaya çıktığında, bakanlar her zamanki gibi sükunet çağrısı yaptılar. Beş polisin soruşturma süreci de askıya alındı. Ayrıca yetkililer video görüntülerini analiz edeceklerini ve daha fazla tutuklamanın olacağını açıkladılar.

Yazar: İsyancı Black Cat 
Kaynak: http://actforfree.nostate.net/?p=20335
Etiketler: , ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.