Filistin, Azawad, Kürdistan, Oromo, Moro, Nijer Deltası; Şimdide Belucistan Direniş Sürüyor

2008-2009 Yıllarında Tamil Halkına karşı uygulanan “nihai çözüm: soykırım ve etnik temizlik” stratejisi Sri Lanka ordusunun hemen hemen her yıl yaptığı eğitimler vasıtasıyla dünyanın farklı yerlerinde hayatta kalmak için mücadeleye girişen bütün uluslara karşı uygulamaya konuldu. Devasa toplama kamplarına dönüştürülen mülteci kampları yada kuşatma altına alınan belirli bölgelerde yaşamaya zorlama bu politikanın sonuçları olarak hayatımıza girdi. Milyonlarca insanı mülteci konumuna düşürerek topraklarını terk etmek zorunda bırakıyor. Bu halkların içinde mücadelede ısrarları ile öne çıkan En göze çarpan Filistin Halkı,  Oromo Halkı, Nijer Deltası Halkı,  Moro Halkı, Azawad Halkı, Kürt Halkı, Mapuçe Halkı, Beluci Halkıdır.

Belucistan; Önasya’da Kürdistan, Avrupa’da Bask Ülkesi,  Batı Afrika’da Azawad Ülkesi, Güney Amerika’da Mapuçe Ülkesi gibi toprakları İran ve Pakistan ulus devletlerin işgalinde olan bir Asya ülkesidir.

2017 Kasım ayında Pakistan İçişleri Bakanı Sarfaraz Bugti Belucistan’ın Dera Bugti bölgesinde yaptığı basın açıklamasında Belucistan için güvenlik sorununu çözmenin tek yolunun “nihai çözüm olan soykırım ve etnik temizlik” olduğunu kamuoyuna açıkladı.

Bu tarihten itibaren saldırıya geçen Pakistan ordusuna karşı Belucistan Kurtuluş Cephesi topyekün direniş kararı aldı. Giderek şiddetlenen savaşa ilişkin Belucistan Kurtuluş Cephesi (BKC) sözcüsü Gwahram Baloch, BKC’nin 2018 Şubat ayına ilişkin yayımladığı savaş bilançosunda Pakistan ordusunun boru hattı güzergahını kontrol altına almak için başlattığı soykırım saldırıları ve etnik temizliğe karşı direnişin sürdürüldüğünü, Şubat ayında Pakistan işgal güçlerine karşı düzenledikleri 33 saldırıda 24 askerin öldürüldüğünü, düzinelercesinin yaralandığını, 7 askeri aracında imha edildiğini kamuoyuna açıkladı.

Mart ayında askeri kontrol noktaları, askeri karakollar ve askeri konvoylara ağır silahlar ve roketlerle gerçekleştirilen 13 saldırıda askeri kontrol noktaları , bazı karakollar imha edildi. Askeri konvoylarda bulunan askerlerin önemli bir bölümü öldürüldü.

Beluci Halkı dünyanın her yerinde sessizliği kırmak için eylemler örgütlemektedir.

Ön Asya’da Filistinliler, Kürtler, Batı Afrika’da Tuaregler (Azawad Halkı), Pakistan’da Beluciler, Filipinler’de Moro Halkı, Etiyopya’da Oromo Halkı, Nijerya’da Nijer Deltası Halkı, Güney Amerika’da Yerli halklar bütün olumsuzluklara rağmen direnişlerini sürdürüyorlar.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.