Arjantin: Macri Hükümetine Karşı Direniş Yürüyüşü

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“için de özgürlük talep ettiler. Plaza de Mayo Anneleri, Nestor ve Cristina Fernandez hükümetleri döneminde direniş yürüyüşüne ara vermiş, ancak her Perşembe kayıplar için adalet istedikleri eylemlerini sürdürmüşlerdi. Hareket, Macri hükümetinin başa geçtiği ilk gün, 2015…”

Plaza de Mayo Anneleri’nin Macri hükümetine ve neoliberal politikalarına karşı 8 Aralık Perşembe günü başlattığı 24 saatlik direniş yürüyüşü Cuma akşamı yüzlerce protestocunun katılımı ile sona erdi.

Direnişçilerden Nora Cortiñas diktatörlük döneminde kaybedilen 30 bin kurbanın da anıldığı yürüyüş için şunları söyledi:

Direnişi sürdürmek için 30 bin sebebimiz var. Tam 36 yıldır her Perşembe direnişle geçti ve direnmeye devam edeceğiz.

Macri hükümetinin başa geçmesinin birinci yıl dönümünden hemen önce “ Ya Dayanışma ve Mücadele, Ya da Açlık ve Baskı” pankartının arkasında farklı halk hareketlerinden yüzlerce eylemci yürüdü. Yürüyüşün başını çekenler arasında Plaza de Mayo Anneleri’nden 88 yaşındaki Hebe de Bonafini de vardı.

Plaza de Mayo Anneleri yaptıkları açıklamada ‘Ülkemizde zulüm, işsizlik, insan hakları ihlalleri günden güne artarken biz de mücadelenin sürdüğünü göstermek için çabamızı yükseltmeliyiz.’ ifadesini kullandı. Eylemciler ayrıca, Tupac Amaru örgütünün lideri, Macri hükümetinin ilk politik tutsağı olan Milagro Sala**https://isyandan.org/haberler/arjantin-yerli-politik-tutsak-milagro-sala-aclik-grevine-girdi//**için de özgürlük talep ettiler.

Plaza de Mayo Anneleri, Nestor ve Cristina Fernandez hükümetleri döneminde direniş yürüyüşüne ara vermiş, ancak her Perşembe kayıplar için adalet istedikleri eylemlerini sürdürmüşlerdi. Hareket, Macri hükümetinin başa geçtiği ilk gün, 2015’in Aralık ayında ve hükümetin dayattığı kemer sıkma politikaları ile kitlesel işten çıkarmalara karşı 27 Ağustos 2016’da**https://isyandan.org/haberler/arjantin-plaza-de-mayo-anneleri-macri-karsiti-direnis-yuruyusu-baslattilar//**yine 24 saatlik direniş yürüyüşleri örgütlemişti.

Kaynak: Bu haberde http://www.telesurtv.net/english/news/Argentinas-March-of-Resistance-Continues-Protest-Against-Macri-20161208-0020.html sitesinden yararlanılmıştır.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.