Filistinli Açlık Grevcisi Direnişi Sürdürmekte Kararlı

Yaklaşık bir aydan fazla açlık grevinde olan Filistinli tutsak Hıdır Adnan, cezaevinde gördüğü işkenceye karşı direnmekte kararlı ve eylemini sürdürüyor.

Salı günü itibariyle, İsrail’in idari tutukluluk pratiğine karşı başlattığı açlık grevinin 42.gününde olan Hıdır Adnan şunları söylüyor:

“İsrailliler işkence etmeyi sürdürdükçe, gücüm ve kararlılığım artıyor”

İdari tutukluluk, İsrail rejiminin, Filistinlileri herhangi bir yargılama ya da suçlama olmaksızın altı aya kadar hapsedebileceği bir uygulama. Tutuklama kararı belirsiz süreliğine yenilenebiliyor.

Adnan’ın mesajı, kendisini İsrail Assaf Harofeh tıbbi merkezinde ziyaret eden, Filistinli Tutsak Derneği’nin önde gelen avukatlarından Jawad Bulous tarafından iletildi.

Altı çocuk babası olan 37 yaşındaki tutsak, 8 Temmuz 2014 yılında kaçırıldı ve 10.kez idari tutukluluk cezası aldı. Filistinli yetkililer gözle görülür oranda ciddi bir kilo kaybına uğradığını ve kalp ritminde düzensizlik olduğunu belirtiyorlar.

 andan

Bulous, Adnan’ı İsrail tıbbi merkezinde ziyaret ettikten sonra, tutsağın sağlığının kötüye gittiğini ve vücudunda “yeni tehlikeli semptomlarının” ortaya çıktığını belirtiyor. Filistinli avukat şunları ekliyor:

Vücudunun her yerinde ciddi ağrılar var, omzunda mavi lekeler oluşmuş durumda ve bariz bir konuşma güçlüğü çekiyor.

Bulous, İsrailli yetkililerin, tutsağın sağlık durumunun kötüye gitmesine rağmen, davasını müzakere etmek için hiç bir adım atmadıklarının altını çiziyor:

Hastanedeki tutukluluk koşulları ile ilgili şikayetlerine rağmen, gardiyanlar bu koşulları odasının dış kapısına bir perde koyarak ve elleri, kolları yatağa kelepçeli olmasına karşın üç gardiyan daha göndererek daha da kötüleştirdi.

Raporlara göre, açlık grevine giren üç Filistinli tutsak daha var. Hücre hapsinde olan Filistinli avukat Shireen al-Eesawy de Salı günü süresiz açlık grevine başladı. Diğer iki tutsak da görüş yasağı olan Muhammed Rashdan ve hücre cezasını protesto eden Ayman al-Sharbati.

İsrail yönetimi, baskılara karşı cezaevlerinde açlık grevine başlamış olan Filistinli tutsaklara saldırmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde İsrail Parlamentosu Knesset, hapishanelerde açlık grevinde olan Filistinli esirlerin zorla beslenmesini öngören yasa tasarısını onayladı.

Kaynak: http://www.presstv.ir/Detail/2015/06/17/416220/Khader-Adnan-Palestine-Israel-Jawad-Bulous

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.