#Blockupy Hareketi Nedir ve Kimlerden Oluşuyor?

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“nedir ve kimlerden oluşuyor? Blockupy;  İtalya, İspanya, Yunanistan, Belçika, Hollanda, Danimarka, Fransa, Almanya ve diğer ülkeler gibi çok farklı Avrupa ülkelerinden, çeşitli sosyal hareket eylemcileri, alternatif dünyacılar, göçmenler, işsiz, güvencesiz ve sanayi işçileri, pa…”

Blockupy Hareketi'nin "Oyun Bitti" Pankartı

Blockupy Hareketi’nin “Oyunu Bitirin” Pankartı

 

Almanya’nın Frankfurt şehrinde 39 Avrupa şehrinden gelen tahmini 10 bin protestocu  kemer sıkma politikalarına karşı Avrupa Merkez Bankası’na (AMB) yürüdüler. 1.3 milyar euro (1.4 milyar dolar) harcanarak yapılan yeni AMB merkezinin açılışı için yapılan gösteriler yerel saat 05:00’de başladı. AMB Açılışını engellemek için Main Nehri üzerindeki önemli köprülerin yanı sıra kentin doğu kesimindeki önemli bir trafik kavşağı ve tren istasyonu göstericiler tarafından işgal edildi.

Polisin sebepsiz yere saldırmasıyla göstericilerle polis arasında çatışma yaşandı. Yollara barikat kuran Blockupy aktivistleri akşam saatlerine kadar sokak aralarında çatıştı. En az 7 polis aracının ateşe verildiği eylemde 94 polis de yaralandı. 8.000 Polisin görev aldığı çatışmada, polis göstericilere tazyikli su, biber gazı, cop ve gerçek mermilerle saldırdı. Yaklaşık 350 kişi gözaltına alınırken, 100 eylemci de yaralandı. AMB merkez binası çevresi dikenli tellerle ve polis barikatlarıyla çevrilerek içeri girişler engellendi.

Blockupy organizatörlerinden Ulrich Wilken, “Kemer sıkma politikalarıyla bizleri yoksulluğa iten Troyka’yı (Avrupa Merkez Bankası, Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu üçlüsü) protesto ediyoruz. Troyka demokratik olarak seçilmiş Yunan hükümetinin çalışmalarını engellemektedir. Bizim hedefimiz aşağıdan yukarıya doğru demokrasiyi inşa etmek ve dayanışmayı sağlamaktır” dedi. Wilken ayrıca 2010 yılından bu yana Troyka tarafından Yunanistan’a dayatılan bütçe kısıtlamalarını kınadı.

 

Blockupy eyleminden bir kare

Blockupy eyleminden bir kare

 

Blockupy eylemcilerinden Hannah Eberle ise “protestolarımızla Yunanistan gibi mali açıdan sorunlu ülkelerin harcamalarını sınırlandırmak yerine borçlarının azaltılması için çaba harcayan bir merkez bankası hedefliyoruz” dedi.  Eberle ayrıca, “çok fazla polis olmasına rağmen insanlar gitmediler, birbirimizle dayanışma içinde olmak iyiydi. Gün henüz bitmedi gece uzun” dedi.

Blockupy Hareketi**https://blockupy.org/en//** nedir ve kimlerden oluşuyor?

Blockupy;  İtalya, İspanya, Yunanistan, Belçika, Hollanda, Danimarka, Fransa, Almanya ve diğer ülkeler gibi çok farklı Avrupa ülkelerinden, çeşitli sosyal hareket eylemcileri, alternatif dünyacılar, göçmenler, işsiz, güvencesiz ve sanayi işçileri, parti üyeleri ve sendikacıların  Avrupa çapında ki ağının bir  parçasıdır.

Ulus-devletlerin dışında gücümüz ve mücadelemizin ilişkisini birlikte kurabiliriz. Farklılıklarda birleşmiş kemer sıkma politikalarını kırabilen, aşağıdan dayanışma ve demokrasiyi inşa edebilecek ortak bir Avrupa hareketi yaratmak istiyoruz.

 

Avrupa Merkez Bankası Blockupy yazısı

Avrupa Merkez Bankası Blockupy yazısı

 

Blockupy ve Frankfurt eylemleri  bu yol boyunca sadece bir adımdır. Uluslarüstü bir hareket olarak dünyanın yorumlanmasında komplo teorilerine açıkça karşı çıktığımız gibi, ırkçı milliyetçi ya da antisemitik bölünmelere neden olacak her girişime de karşı çıkıyoruz.  Alman Blockupy ittifakı aralarında, Müdahaleci Sol, Attac, Frankfurt, sendikaları, gençlik ve öğrenci örgütleri, Alman işsiz forumu,  Sol Parti, Barış Kooperatif Ağı ve  umsGanze İttifakı  gibi  çeşitli özgürleştirici grup ve örgütlerin militanları tarafından desteklenmektedir.

Haber: isyandan.org

3 Yorum

  1. Pingback: Blockupy: Örgütlen, Engelle, Greve Çık – Hayat Kapitalizm İçin Çok Kısa

  2. Pingback: Almanya: Blockupy Hareketi Mücadeleyi Büyütüyor

  3. Pingback: Blockupy’den, Federico’ya Özgürlük Eylemi

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.