Blockupy’den, Federico’ya Özgürlük Eylemi

Fede'ye özgürlük eylemi, Köln, Almanya

Fede’ye özgürlük eylemi, Köln, Almanya

Kriz yönetimi politikalarına karşı savaşanlar ile dayanışma.

Yoldaşımız FEDE (“Fede” Federico’nun kısaltması) Frankfurt Preungesheim’de hapsedileli bir aydan fazla bir zaman geçti.

Fede, Frankfurt’ta Avrupa Merkez Bankası (AMB) açılışının protesto edildiği 18 Mart günü gözaltına alındı ve ertesi günde tutuklandı. Savcılık, yapılan eylemleri “ciddi barış ihlali” ve “ağır fiziki zarar vermeye teşebbüs” olarak görüyor ve Fede’yi daha öncede benzer eylemlere karışmakla suçluyor. Fede Almanya’da ikamet etmediği için “kaçma riski” olduğu gerekçesiyle yargılama öncesi tutukluluk hali devam etti.

18 Mar'ta tutuklanan Federico

18 Martta tutuklanan Federico

Devlet ve sermaye 18 martta Frankfurt’ta önemli bir darbe alan düzeni sağlamak için, Fede’yi sadece yargılamıyor siyasi bir sembol haline getirerek gözdağı vermek istiyor. Avrupa ve Almanya’nın kriz politikalarından muzdarip olan 20.000’den fazla eylemci, yol kesme, barikat kurma gibi çeşitli eylemler ile dayanışmanın gücünü ortaya koyan kitlesel gösteriler düzenlemiştir. Lea Solmstroem, M18 İttifak sözcüsü bütün bu süreci uygun bir şekilde özetliyor: “Kriz Almanya’ya geri döndü”

Çalışanlar, gün boyunca süren anti-kapitalist eylemlere katıldı. Almanya’da yeni AMB binasının açılışından bu yana “alternatif” kemer sıkma politikalarının gerçek yüzü ortaya çıktı. Böylece devlet, Blockupy protestosu sorumlularını bulabilmek için kentte suçlu avına çıktı.

Blockupy üyeleri Fede'ye özgürlük eyleminde Preungesheim, Almanya

Blockupy üyeleri Fede’ye özgürlük eyleminde Preungesheim, Almanya

Bizler Frankfurt’ta ki kriz protestolarında baskı aygıtını ilk kez hissetmiyoruz. 2012 yılından bu yana, Alman yetkililer tarafından yapılan tutuklamaları protesto etmek için yol kesme eylemleri yanı sıra dava süreçlerinde dışarıda geniş bir protesto dalgası oluşturmaya çalıştık. Ancak, böyle ortak bir mücadele yaklaşımıyla, yukarıdan bize dayatılan Avrupa merkezli kriz yönetimi düzenini, dünyanın her köşesinde kuracağımız uluslararası toplumsal mücadele ağlarıyla alt edebiliriz. Yani Fede için, sadece Almanya’da değil, aynı zamanda Avrupa’nın çeşitli kentlerinde dayanışma eylemleri gerçekleştirilmelidir. Bizler Köln olarak ortak mücadeleyi selamlıyoruz ve dayanışma eylemlerimiz devam edecek diyoruz…

Blockupy hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz…

Kaynak: https://linksunten.indymedia.org/de/node/141236

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.