Almanya: Hambach Ormanlarını Koruma Mücadelesi Sürüyor

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Eylemciler orman içindeki şirket faaliyetlerini engellemek için barikatlar kuruyor, polis ve şirket araçlarını taşlarla tahrip ediyor, orman içindeki direnişi devam ettiriyorlardı. En son bir şirket aracının taşlanması ile yaşanan kazanın ardından polis orman içindeki direnişç…”

RWE enerji şirketi tarafından işletilen linyit madenine karşı Hambach ormanlarını korumak için eylemciler 4 yıldır mücadele veriyor.**https://isyandan.org/haberler/almanya-linyit-madenine-karsi-sabotaj-eylemleri//**

Eylemciler orman içindeki şirket faaliyetlerini engellemek için barikatlar kuruyor, polis ve şirket araçlarını taşlarla tahrip ediyor, orman içindeki direnişi devam ettiriyorlardı. En son bir şirket aracının taşlanması ile yaşanan kazanın ardından polis orman içindeki direnişçileri kuşattı.

30 Kasım’da polisin orman içindeki direnişçilere karşı başlattığı operasyon sonucu 8 eylemci tutuklandı.
İklim krizi karşısında biyolojik çeşitliliği, hayatı ve ormanları korumak adına doğrudan eylem yolunu seçen 8 militan direnişçiden ikisi hariç hepsi serbest bırakıldı. İki İspanyol eylemci ise mahkemeye çıkarılmayı beklemek üzere Cologne Hapishanesine nakledildi.

Kaynak: Bu haber https://insurrectionnewsworldwide.com/2016/12/02/germany-two-comrades-from-spain-arrested-in-hambach-forest-and-imprisoned-in-cologne/ sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.