ABD: Polisin Yine Silahsız Bir Siyahı Vurması San Diego’da Protestoları Ateşledi

Charlotte’taki haklı isyanın yankıları henüz etkisini yitirmemişken polis dün San Diego’da yine silahsız bir siyahı vurarak katletti. İsminin Alfred Olango (30) olduğu belirtilen siyah erkeğin olay anında kendinde olmadığı, araç trafiğinin içine girdiği, bu nedenle ablasının yardım için polisi aradığı belirtildi. Olay yerine gelen polis Olango’dan cebindeki ‘silahı’ bırakarak teslim olmasını istedi. Bu esnada polisin iddiasına göre cebinden silaha çok benzeyen ‘nesneyi’ çıkartan Olango emre uymadığı için vuruldu. Sonradan Olango’nun cebinden çıkan nesnenin silah olmadığı anlaşıldı.

Ancak civardaki görgü tanıklarından Michael Ray Rodriguez, Olango’nun ateş edilmeden önce iki elini de havaya kaldırdığını ifade etti. Polis görgü tanıklarının ifadesini çürütmek için olaya şahit olan başka bir vatandaşın ‘gönüllü’ verdiği cep telefonu kaydından Olango’nun cebinden çıkardığı nesneyi tutarkenki anlık görüntüyü yayımladı, ancak videonun tamamını vermedi.

Göstericiler ilk önce olay yerinde toplanarak ‘Siyah Yaşamları Değerlidir’ sloganını attılar. Daha sonra ise El Cajon polis merkezine giderek cep telefonu kaydının tamamını istediler. El Cajon polisi üzerinde kamera taşımıyor. Polisin olay sonrası etraftakilerin cep telefonu ve dijital kamera kayıtlarına el koymaya çalıştığına dair ifadeler var. Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği San Diego biriminden Norma Chavez-Peterson bu ifadeler üzere şu açıklamayı yaptı: ‘Yurttaşlar kamuya açık alanlarda polisi kayda almakta serbesttir ve polis hiçbir şekilde arama izni olmaksızın bu kayıtları talep edemez ya da bu kayıtlara el koyamaz.’

Haber: isyandan.org
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.