Yunanistan: Kara Temmuz için Kolonaki’de Araçlar Yakıldı

22 Haziran’da Alman polisi bir kez daha Rigaer 94 işgal evini bastı, sürekli kontrol ve devriyelerle Nordkiez bölgesini baskı altına aldı. Ancak yine de Berlin’in bu köşesindeki çatışmayı bastırmayı başaramadılar.

Biz anarşistler, ister Berlin’de ister Atina’da olsun, bireylere veya bizimle aynı yıkım ve devrim ideallerini paylaşan örgütlenmelere saldıran otorite karşısında atıl kalamayız.

Ancak biz yine de anarşist şiddetin, otoritenin saldırılarına karşı yükselen savunma eylemleri ile kısıtlı kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Asıl bizler saldırgan olmalıyız, bütün gücümüzle, cevap verilecek bir saldırıyı beklemeksizin harekete geçmeliyiz. Sürekli saldırmak ve ilk saldıran olmak için yeterince sebebimiz var.

Nordkiez’de gerilim uzun zamandır tırmanıyordu, ancak daha bir çok benzer durumda olduğu gibi işgal evleri ve ‘direniş yapıları’ mevziyi korumak ve saldırıyı ertelemek için mazeret olarak kullanıldı. Böyle bir durumda yapılabilecek en iyi şey; eğer düzenden kopuşu getirecek ve kentte mücadelenin özgürleşmesinin önünü açacaksa, bu tür yerleri kendi iradenle boşaltmaktır.

5 Temmuz gecesinde Atina’nın havalı semti Kolonaki’de yürüyüşe çıktık ve Rigaer 94 ile dayanışmak için Kara Temmuz çağrısına kulak vererek ayrım gözetmeksizin araçları yakmaya başladık. Bunu yaptık çünkü yıkım arzusu için her zaman yeterli sebep vardır.

Bizim için bu araçların ateşe verilmesi, köle ruhlu güruha ve medeniyete, bu araçların üretim ve tüketim zincirinde temsil ettikleri öneme karşı işlenen doğrudan saldırı yöntemlerinden biridir. Bu araçların asıl görevi insanları işe veya tüketim mekanlarına taşımaktır. Yakılan araçlar aynı zamanda tüketici olan kitlelerin gözünde sosyal statü ve kişisel başarı simgesidirler.

OTORİTEYE KARŞI DÜŞMANLIĞIN YAYILMASI İÇİN!
DAYANIŞMA SALDIRI DEMEKTİR!

Sürekli devrim içinde kaotik hareket – FAI/FLT

Kaynak: https://insurrectionnewsworldwide.com/2016/07/20/athens-greece-cars-torched-in-kolonaki-for-black-july/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.