Tunus: UGTT Ülke Çapında Bölgesel Genel Grevlere Gafsa’dan Başladı

Tunus Genel İşçi Sendikası (UGTT) isdihdam, ücretlerin artması ve sosyal yardımlar yönünde hükümete ilettikleri talepleri  karşılanmayınca ülkenin bir çok bölgesinde bölgesel/kentsel genel grev kararı aldı. 7 Ocak’ta Gafsa’da hayata geçirilen ilk bölgesel genel grevi 12 Ocak’ta  doğu-orta Sfax bölgesinde, 26 Ocak’ta Tozeur’da yapılacak  genel grev izleyecek. Kasserine bölgesindeki bölgesel genel grev için ise ayrıca tarih belirlenecek.

Hali hazırda son on yılın deneyim ve birikimleri ile Beja, Kairouan ve Jendouba dahil olmak üzere birçok bölge, bu talepler karşılanmadığı için bölgesel genel grevlere başlamıştı. Hükümet, güneybatı Tataouine bölgesinde petrol üretimini durduran bölgesel genel grevler sonucu 300 milyon DT olarak tahmin edilen bir dizi proje uygulanacağını duyurdu. Uzun zamandır sürekliliği ve sabrı ile ulusal ekonominin girdilerinden olan petrol üretimini durdurarak direnişi örgütlenmesinin kazanım getirmesi bütün bölgelerde mücadele azmini yükseltti.

Mevcut siyasi partilerin bu direnişlere destek vermemesi, gençler nezdinde itibarlarını yitirmelerine neden olmuştur. İşçiler ve gençler bütün bölgelerde birlikte hareket etmektedir.

Kaynak: https://english.aawsat.com/home/article/2720641/tunisia%E2%80%99s-labor-union-plans-nationwide-strikes-over-unmet-demands linkinden yararlanılarak düzenlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.