Tunus: Tataouine’de Bölgesel Genel Grev, COVİD-19’da Mücadele Sürüyor

Tunus’un güneyinde bulunan Tataouine’de 2017’de imzalanan El-Kamour Anlaşması’na uyulmadığı için 3 Temmuz 2020’de Genel Grev yapıldı. Greve bölgedeki tüm kamu hizmetlerinde çalışanlar katıldı. Özel sektörden de katılımlar oldu.

Tunus Genel Emek Birliği’nin bölge örgütlerinin de içinde olduğu El Kamour Koordinasyon Komitesi “bölgenin talepleri karşılanana kadar çölde bulunan petrol ve doğal gaz üretiminin durdurulacağını, bölgeye araç giriş çıkışının engelleneceğini” söyledi.

2017 Yılında, El Kamour’da yapılan oturma eyleminin ikinci ayını doldurması sürecinde hükümetle Bölge Temsilcileri arasında bir anlaşma yapılmıştı.

Anlaşmaya istinaden hükümet bu yıl sonuna kadar tüm sektörlerde 500 kişinin işe alınacağını duyurdu. Bunun üzerine bölge sakinleri hükümetin önerisini reddederek, petrol sektöründe 1.000, bahçecilik ve tarım sektöründe 2.000 genç olmak üzere toplam 3.000 kişinin işe alınmasını, 32 milyon dolarlık bir bütçenin bölge yönetimine aktarılmasını talep ederek genel greve çıktılar.

Ülkenin topraklarının dörtte birine, petrol kaynaklarının da % 40’na sahip olan Tataouine ilinde  daha öncede kent grevi olmuştu.

Haber: İsyandan.org

Bir Yorum

  1. Pingback: İsyandan – Tunus: UGTT Ülke Çapında Bölgesel Genel Grevlere Gafsa’dan Başladı

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.