Sudan Kurtuluş Hareketi; Rejimi Ortadan Kaldırana ve Tarihin Çöplüğüne Atana Dek Mücadele Sözü Verdi

slogan

Adel-Vahit al-Nur liderliğindeki isyancı Sudan Kurtuluş Hareketi (SLM-AW), Sudan halkının rüyasını gerçekleştirmek için rejimin “kökünü kazıma” çalışmalarını sürdürme sözü verdi.

SLM-AW, Darfur’daki Afrika Birliği aracılığı ile yapılan barış görüşmelerinde yer almıyor. İsyancı grup, hükümet milislerinin, yerinden edilen, silahsız sivil halkın topraklarına geri dönüşünü sağlamayı teminat altına almadıktan sonra Hartum hükümeti ile barış anlaşması müzakeresi yürütmeyi reddediyor.

Adel-Vahit al-Nur, bayram vesilesiyle Pazartesi günü yaptığı açıklamada “Devrimci ilkeler ve değerler” ışığında “Rejimi ortadan kaldırana ve tarihin çöplüğüne atana dek” mücadele sözü verdi.

Al-Nur, “suçlu” liderleri uluslararası adalete teslim edeceklerini söylerken, kolektif ve bireysel özgürlükleri tanıyan eşit vatandaşlık temelinde bir devlet kurma sözü verdi.

Al-Nur, siyasi ve silahlı muhalefetin yanı sıra tüm güçleri değişim için birleşmeye, rejimin kökünü kazımak ve “herkesin hayalini kurduğunu Sudan’ı” tesis etmek için ortak çalışmaya çağırdı.

Al-Nur ayrıca, “Biz müzakere sözü almayı denedik, rejim ve yerleşimciler arasında diyalog kurmaya çalıştık ne var ki [bizim] bütün bu girişimlerimiz başarısız oldu çünkü rejim bunlara [anlaşmalara] uymadı,” dedi.

Al-Nur, tüm Sudanlıların bayramını kutlarken SLM-AW’nin askeri ve siyasi arenada şehitler için verdiği sözleri tutacağını söyledi.

Kaynak: http://www.sudantribune.com/spip.php?article60209

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.