Şili: Mapuçe Tutsaklar Açlık Grevini Anlaşma İle Bitirdi

Mapuçe Aile, Sözcü ve Destek Ağı açlık grevinin sona erdirilmesinden sonra manevi otorite Machi Calestine’nin Mapuçe topraklarındaki Maypuslar için yapılmış bir Eğitim ve Çalışma Merkezine nakledilmesi üzerine ulusal ve uluslararası kamuoyuna, Mapuçe Halkına, geleneksel önderlere ve Mapuçe olmayan direnen ve savaşan halklara bir açıklama yaptı.

Açıklamada “12 Eylül’de Machi Celestino’nun CET de Vilcun’daki bir eğitim ve çalışma merkezine nakledildiğini, kalan cezasını burada tamamlayacağını, bunun hükümetle varılan anlaşmanın bir parçası olduğunun” bilgisi paylaşıldı.

Diğer politik tutsakların da aynı merkeze nakledilmelerinin anlaşma gereği olduğunun ve hükümetin verdiği sözleri yerine getirmesini beklediklerini de ifade ettiler.

Açlık grevi mücadelesi sırasında harekete geçen ve açlık grevinin bitirilmesini isteyen bütün mücadele güçlerinden hükümetle varılan anlaşmanın hayata geçirilmesi için garantör rollerini oynamaya devam etmeleri gerektiğinin altı çizildi.

“Mapuçe politik tutsaklara Özgürlük!

Özgürlüğünden Mahrum Bırakılanlara Sağlık, Onur ve Saygı!

Keresteciler ve Madenciler Mapuçe Topraklarından Defolun!”

sloganları ile açıklama sona erdirildi.

Kaynak: https://kaosenlared.net/lucha-mapuche-machi-celestino-cordova-segun-acuerdo-es-trasladado-a-centro-de-estudio-y-trabajo-de-vilcun/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.