Polis, Brezilya’nın Paraná Eyaletinde Grevdeki Öğretmenlere Saldırdı

 emeklilik maaşı ve sosyal güvenlik şartlarını değiştirmeye yönelik yasa tasarısı hazırlıklarına karşı grevde olan  öğretmenlerin  yasanın görüşüldüğü Paraná Yasama Meclisine yaptıkları yürüyüşe meclis yakınında polis saldırdı en az 107 kişi yaralandı.

Yasa tasarısı 30,000’den fazla emeklinin  yararlandığı Sosyal Güvenlik Fonu kaynaklarını değiştirmeyi amaçlıyor. Bu tasarı ile devlet emekli maaşlarını ödeme yükümlülüğünü çalışan öğretmenlerle paylaşıyor olacak. Projenin çalışanlardan toplanan ek kaynak sayesinde hükümete aylık 125milyon dolar tutarında kazanç sağlaması bekleniyor. Yasa tüm protestolara rağmen Paraná Yasama Meclis’inden geçti. Böylelikle dünyanın birçok yerindeki benzer uygulamalarla emeklilik, sağlık, eğitim gibi kamu harcamalarının yükü çalışanlara, işçilere, güvencesizlere ve öğrencilere yıkılmaya devam ediliyor.

xx

 

 

CDx3NpHWgAA_5Fl

CDyJ9jQVIAIeaoX

CDyYWo6UMAEhrtO

Haber: https://isyandan.org/

Daha fazla bilgi&kaynak için: http://revolution-news.com/brazil-mps-attack-on-teachers-strike-in-parana-leaves-107-wounded/ & http://www.dw.de/striking-teachers-in-brazil-injured-by-police-rubber-bullets-tear-gas/a-18419882

Hiç Yorum Yapılmamış

  1. Pingback: “Yükselen Piyasalar” ve Sınıf Mücadelesi

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.