Peru: Sağlık Emekçileri Süresiz Grev İlan Etti

Peru’da sağlık emekçileri Covid-19 salgını sürecinde daha iyi çalışma koşulları, ücret, özel ikramiye ve sağlık bakanının istifası  talepleri ile ulusal ölçekte sağlık sektörünü kapsayan süresiz  genel grev ilan etti. Peru Tıp Federasyonu’nun aldığı karara Peru Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası’da destek veriyor.

Greve doktorlar, hemşireler, sosyal hizmet uzmanları, eczacılar ve ve veterinerler katılıyor. Acil servisler, yoğun bakım üniteleri ve hastane koğuşları normal çalışma rutinine devam ediyor. Önceden planlanmış acil olmayan muayeneler ve ameliyatlar ertelendi.

2020’de Latin Amerika’nın en çok etkilenen ülkelerinden biri olan  Peru’da salgın sonucunda 230’dan fazla doktor öldü. Ülkedeki 4.000’den fazla sağlık profesyoneli uygun bir sigorta kapsamı olmadan çalışıyor ve virüs teşhisi konulursa hastalık izni alma hakkına sahip değildir. Peru’da bugüne kadar resmi rakamlara bir milyondan fazla koronavirüs vakası ve 38.399 ölüm görüldü. Sağlık örgütleri 78.000’den fazla ölüm olduğunu söylüyor.

Peru Tıp Federasyonu sağlık birimlerinde grev süresince uygulanacak prosedürleri de kamuoyuna açıkladı

  • Cerrahi prosedürler yeniden programlanacak .
  • Her sağlık kuruluşunun cephesine , yerel sağlık sorununa işaret eden afişler ve posterler asılacaktır.
  • Her sağlık kuruluşunda sabah oturma eylemleri yapılacaktır .
  • Her kuruluşun gerçekliğine göre acil servislerin , kritik alanların ve covid hastaların dikkatini sağlayacaklardır .

Peru Tıp Federasyonu 26-27 Ağustos ve 29-30 Eylül’de  salgında yapılacaklar ve sağlık emekçilerinin çalışma koşullarına ve salgından en çok etkilenen altı bölgeye daha fazla kaynak aktarılması talebi iki günlük grev düzenlemişti.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.