Pakistan: Genç Doktorlar Talepleri İçin Yol Kestiler

332067_54413715

Genç Doktorlar Derneği (YDA) maaşların artırılması ve servis hizmetlerinin iyileştirilmesi talebiyle Çarşamba günü Pakistan genelinde protesto gösterileri düzenledi. Protestocular hastane bütçesinden yapılan yüzde 15 kesintilerin geri çekilmesini talep ettiler.

Lahore, Gujranwala, Faisalabad ve İslamabad’da sokağa çıkan genç doktorlar taleplerini yükselterek acil çözüm talep ettiler. Protestocular düşük maaş zamlarına karşı taleplerinin yazılı olduğu dövizler taşırken eyalet hükümeti karşıtı sloganlar attılar.

Lahore’da Jinnah Hastanesi ve Sheikh Zayed Hastanesi doktorları ana yolu trafiğe kestiler. Eylem sırasında kötü yönetimden usandıklarını sert sözlerle dile getiren protestocular değişim isteğinin kıvılcımını yaktılar.

Çocuk Hastanesi ve Merkez Hastanesi doktorları Freozpur yolu üzerinde protesto gösterisindeyken Penjap Kardiyoloji Enstitüsü (PIC) ve Hizmetleri Hastanesi doktorları Jail yolu üzerinden onlara katıldılar.

Mayo Hastanesi ve Ganga Ram Hastanesi tıp uzmanları ana yolu trafiğe kestiler. Gujranwala’da aynı taleplerle Travma Merkezi’nden Munir Chowk’a yönelen grup eyleme önderlik etti.

Faisalabad’da da Allied Hastanesi doktorları, Pencap hükümetinin sağlık tesislerini iyileştirmek için büyük iddialar ortaya attığını ama bu konuda şimdiye kadar herhangi bir aksiyon almadığını belirttiler.

Öte yandan, Benazir Butto Hastanesi (BBH) önündeki Murree Yolu üzerinde de doktorlar çeşitli eylemler düzenlediler.

Hastane yönetimleri acil durumlar için gerekli önlemleri alsa da doktor sayısının az olması nedeniyle protesto gösterileri sırasında hastalar da zor anlar yaşadılar.

Kaynak: http://dunyanews.tv/en/Pakistan/332067-Young-doctors-protest-in-different-cities-for-acce

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.