Myanmar: UNFC 21.YY Panglong Konferansına Katılacağını Açıkladı

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“sürmedi sorusuna cevap vermek istemiyorlar.” dedi. Hala Kaçin Bölgesi ve Shan Eyaleti’nde süren çatışmalar, sorunun devam ettiğini göstermektedir. Hatta konferansa günler kala Ordu, bölgedeki saldırılarını artırmış ve 25 Ağustos’ta TNLA ile, 27 Ağustos’ta da …”

UNFC-at-UPC

Kaçin Bağımsızlık Örgütü (KIO) 27 Ağustos’ta yayımladığı basın açıklamasında 31 Ağustos’ta başlayacak olan 21. YY Panglong Konferansı’na katılacaklarını kamuoyuna açıkladı. KIO’nun  askeri kanadı olan Kaçin Bağımsızlık Ordusu komutan yardımcısı General Gun Maw konferansa katılma kararlarını, Ulusal Topluluklar Birleşik  Federal Konseyiyle (UNFC) işbirliği ruhunu canlı tutma isteklerinden dolayı aldıklarını söyledi.

“Konferansa günler kala KIO’nun da bileşeni olduğu UNFC’nin  Tayland’da yaptığı “Acil Toplantıda” alınan kararlar doğrultusunda KIO’nun 24 temsilci ile konferansa katılma kararı aldığı, bu kararın ise barış sürecinin yeniden başlamasının bir parçası olacağını” söyledi.

UNFC Genel Sekreteri Kuu Oo Yal “Konferansın başında her grubun liderinin açılış konuşması yapacağını, bunun sadece bir başlangıç olduğunu ve hemen sonuç üretmesini beklemediklerini, UNFC’nin 158 temsilci ile konferansta hazır bulunacağını” söyledi.

Kuu Oo Yal, “Sanırım KIO, Kokang bölgesinde bulunan ve 15 Şubat 2015 tarihinden beri Myanmar Ordusu ile savaş halinde bulunan Ta’ang Ulusal Kurtuluş Ordusu (TNLA), Arakan Ordusu (AA) ve Myanmar Ulusal Demokratik İttifakı Ordusu (MNDAA)’nun da konferansa katılmalarını istiyor” dedi.

Yal ayrıca, “Daw Aung San Suu Kyi ve Ordu, Panglong Ruhu ile ilgili konuşmayı seviyorlar. Fakat ne oldu da 1947 yılında imzalanan Panglong Anlaşması**Ulusal topluluklara özerklik hakkı tanıyan 1947’de imzalanan Panglong Anlaşması, anlaşmayı imzalayan Burma ( şimdi Myanmar) lideri Aung Sang’ın anlaşma imzalandıktan 45 gün sonra öldürülmesiyle anlaşma askıya alınmıştı./** sürmedi sorusuna cevap vermek istemiyorlar.” dedi.

Hala Kaçin Bölgesi ve Shan Eyaleti’nde süren çatışmalar, sorunun devam ettiğini göstermektedir. Hatta konferansa günler kala Ordu, bölgedeki saldırılarını artırmış ve 25 Ağustos’ta TNLA ile, 27 Ağustos’ta da KIA ile çatışmıştır.

Kaynak: http://www.mmtimes.com/index.php/national-news/nay-pyi-taw/22189-kio-acknowledges-participation-in-panglong-conference.html

Bir Yorum

  1. Pingback: Myanmar: Ordu Saldırıyor, KIO ve Kaçin Halkı Direniyor

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.