Mısır: Taksi Şoförü Hayat Pahalılığını Protesto Ederek, Bedenini Ateşe Verdi

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“izliyor ve geçimini sağlayacak durumu yok,” diye yazdı. Kaynak: Bu haber http://www.middleeasteye.net/news/video-egyptian-man-burns-himself-alive-protest-1817988568 sitesinden derlenmiştir.”

20161016160332

Cumartesi günü İskenderiye’deki askeri bir birliğin dışında, Mısırlı bir taksi şoförü hayat pahalılığı ve kötü yaşam koşullarını protesto etmek için bedenini ateşe verdi.

Görgü tanıkları 30 yaşındaki Ashraf Mohammed Shaheen’in, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el-Sisi’yi ve yüksek fiyatları protesto ettikten sonra üzerine benzin dökerek bedenini ateşe verdiğini söylediler.

Shaheen’in bedenini ateşe vermesi  haberi sosyal medya kullanıcıları tarafından hızla yaygınlaştırılırken eylem, 2010 yılında Muhammed Buazizi adlı seyyar satıcının kötü yaşam koşullarını protesto etmek için kendini yakması sonucu Tunus hükümetinin devrilmesiyle sonuçlanan ve Ortadoğu’daki Arab İsyanları’nın kıvılcımını çakan protesto eylemine benzetildi.

Sosyal medya hesaplarından # بوعزيزي_مصر (#Bouazizi_Mısır) hashtagi altında yazan twitter kullanıcıları hükümetin kemer sıkma politikalarının ağır etkilerinden yakındılar. Abdullah Al-Jazar adlı bir kullanıcı ise “Bedenini ateşe verdi çünkü #Sisi hala iktidarda ve herkes sadece**/** izliyor ve geçimini sağlayacak durumu yok,” diye yazdı.

Kaynak: Bu haber http://www.middleeasteye.net/news/video-egyptian-man-burns-himself-alive-protest-1817988568 sitesinden derlenmiştir.
Etiketler:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.