Kolombiya: ELN’nin Güney Pasifik Bölgesinde Mafya İle Savaş Bilançosu

Ordu ile işbirliği içinde kendilerine karşı çıkan, satın alınmayı reddeden bütün halk önderlerinin ve insan hakları savunucularının ölümünden sorumlu olan mafya çeteleri  kokain ihracatı için kullandıkları Pasifik kıyılarına çok değer veriyorlar.

Pasifik Okyanusu kıyısında faaliyet gösteren Ulusal Kurtuluş Ordusu Güneybatı Savaş Cephesi, 2020’nin son günlerinde mafya çetelerine yönelik bir dizi operasyon düzenledi.

27 Aralık: Cauca, Nayita ve Agua Clara de Suárez köylerindeki operasyonlarda üç mafya üyesi öldürüldü, mafyaya ait bir çok silah ve mühimmat ele geçirildi.

28 Aralık: Buenaventura’da, Yurumanguí nehrinin üst kısmı olan San Gerónimo’da, Jaime Martínez adlı grubun 15 üyesini taşıyan iki bota yapılan operasyonda mafya üyelerinin çoğu öldürüldü, silahlarının bir kısmına el konuldu. Yaralı yakalanan bir mafya üyesi bölge halkına teslim edildi.

28 Aralık: Cauca, Argelia kentinin Silver bölgesinde ki yapılan operasyonda mafya çetelerinin bir üyesi öldürüldü.

29 Aralık: Suárez’deki Agua Clara’nın kıyısında mafya çetelerinin devriyesi mayın pususuna düşürüldü.

29 Aralık: Santa Rita de Iscuandé köyündeki mafya çetelerine düzenlenen operasyonda üç mafya üyesi öldürüldü ve bir çoğu yaralandı. Bir bot ve silahlarının bir kısmına el konuldu.

ELN Güneybatı Savaş Cephesi

Kaynak: http://cedema.org/?ver=portada

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.