Kolombiya: ELN Yol Kesti, Boru Hattını Bombaladı

elnyolkesme

ELN  Quibdo- Pereira yolunu, yola boydan boya astığı ELN bayrağı ile kesti. ELN’nin yol kesme taktiklerinden biri olan yola ELN bayrağı asmak gelen araçlar ve ordu birlikleri için de bir uyarı niteliği taşımaktadır. Bu bayrağın yolu karşıdan karşıya kesmiş olduğunu gören herkes bayrağın yakınlarında yola ya da çevreye döşenmiş patlayıcıların olduğunu bilmektedir.

Yolun kesilmesi ile birlikte yolda seyahat eden araç ve ordu birliklerinin durmak zorunda kalmasından yararlanan ELN tutsak almayı düşündüğü kişi ve güvenlik gücü elemanlarını tutsak alıyor.

Venezuela sınırında bulunan Aracua ilindeki Caño Limón-Coveñas petrol boru hattı ise üç ay içinde ikinci kez bombalandı. ELN’nin henüz eylemi üstlenmemiş olmasına rağmen ordu patlamadan ELN’yi sorumlu tutuyor. Kolombiya Ordusu Komutanı General Alberto José Mejía “ELN’nin askeri eylemler ile FARC’a, doğru yolu tekrar göstermek istediğini” söylüyor.

ELN 4 Ekim’de yaptığı açıklamada “Gerçek barış için mücadeleyi sürdürmek konusunda kararlı olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” diyerek sürecin tıkanmasından asıl olarak devleti sorumlu tutmuştu. ELN, “30 Mart’ta Venezuela’nın başkenti Caracas’ta mutabakata varılan gündem ve kamuoyuna açık olarak yapılacak olan müzakerelere başlama konusunda pozisyonunu sürdürmektedir ” demişti.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.