Honduras: Öğrenciler Üniversite Yönetimini Ele Geçirdi ve Süresiz İşgal Başlattı

Honduras-protestas-estudiantes

Honduras’ta akademik reformlara karşı 1 Haziran’da başlayan protesto gösterilerinde öğrenciler kampüs yoluna barikat kurarak polisle çatışmış ve protestolar ülke genelindeki pek çok üniversiteye yayılmıştı.

Üniversite tarafından empoze edilen akademik reformları reddeden ve daha kaliteli bir eğitim talep eden öğrencilerin yönetime el koymasıyla, Tegucigalpa’da bulunan Honduras Ulusal Bağımsız Üniversitesi’nde (UNAH) sınıflar Pazartesi günü kapatıldı.

Protestocu öğrenciler yaptıkları açıklamada “Üniversitemizde akademik standartların kaldırılmasını talep ediyoruz çünkü bu standartlar ayrımcılık içeriyor ve öğrenci topluluğunun gerçek koşullarını yansıtmıyor,” dediler.

Yüzleri kapüşonla kapalı olan ve “Protesto etmek suç değildir” diyen öğrenciler, talepleri kabul edilene dek üniversite işgalinin “süresiz” devam edeceğini belirttiler.

UNAH Öğretmenler Birliği ise üniversite topluluğu ile “açık bir diyalog” başlatmak için kurum yetkililerine çağrıda bulundu.

Kaynak: Bu haber http://www.laht.com/article.asp?ArticleId=2413785&CategoryId=23558 ve http://www.cubadebate.cu/noticias/2016/06/07/continua-protesta-estudiantil-en-universidad-de-honduras/#.V1cmZ9mLTVQ sitelerinden derlenmiştir.

Bir Yorum

  1. Pingback: Honduras: Üniversitelerdeki Öğrenci Hareketi Büyüyor

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.