Honduras: Üniversitelerdeki Öğrenci Hareketi Büyüyor

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“”

Üniversite öğrencileri bu haftaya da eylem ile girdi. Tegucigalpa’da bulunan Honduras Ulusal Bağımsız Üniversitesi kampüsünde yürüyüşe geçen protestocular bütün öğrencilere Öğrenci Meclisine katılmaları için çağrıda bulundu.

*Çeviri: Üniversite kampüsü içerisinde yürüyüşe geçen öğrenciler diğerlerini de toplanmaya çağırıyor. 

Dekanlık ofisi önünde toplanan öğrencilerin yanı sıra akademisyenler de kendi meclislerini toplayarak harekete destek verdiler. Öğrenciler ve akademisyenler ortak taleplerini şu şekilde sıraladılar: Öğrencilerin üniversiteyi ilgilendiren kararlarda sürece doğrudan dahil edilmesi, üniversitelerdeki özelleştirmelere ve eylemci öğrencileri kriminalize eden politikalara son verilmesi.

*Çeviri: Dekanlık ofisi önünde toplanan öğrenciler protestocuları kriminalize eden uygulamalara son verilmesini talep ediyor. 

Honduras’ta akademik reformlara karşı 1 Haziran’da başlayan protesto gösterilerinde öğrenciler kampüs yoluna barikat kurarak polisle çatışmış ve protestolar ülke genelindeki pek çok üniversiteye yayılmıştı. Üniversite tarafından empoze edilen akademik reformları reddeden ve daha kaliteli bir eğitim talep eden öğrencilerin yönetime el koymasıyla, Tegucigalpa’da bulunan Honduras Ulusal Bağımsız Üniversitesi’nde (UNAH) sınıflar 6 Haziran Pazartesi günü kapatılmıştı.**https://isyandan.org/haberler/honduras-ogrenciler-universite-yonetimini-ele-gecirdi-ve-suresiz-isgal-baslatti//**

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.