Hindistan: HKP(Maoist) İş Makinalarını Ateşe Verdi

Hindistan Komünist Partisi (Maoist)’in Kalahandi-Kandhamal-Boudh-Nayagarh bölge örgütüne bağlı gerillalar, Kandhamal bölgesinde ormanlık bölgenin kaynaklarına ve madenlere ulaşmak için yapılan yol inşaatının bulunduğu şantiyeye baskın düzenledi. Gerillalar baskında ağır silahlar kullandı.

Saldırıda en az 3 traktör ve 2 kazı makinası yakılarak imha edildi. Gerillalar eylem alanından çekilirken saldırıyı üstlendiklerine dair bir bildiriyi eylem alanına bıraktılar.

HKP (Maoist), partiden ihraç edildikten sonra polise teslim olan eski bir merkez komite üyesinin polisle işbirliği içinde bölgede yeni bir muhbir ağı kurma çalışmalarına da net bir karşılık verdiklerini söylediler.

HKP (Maoist) doğal kaynakların talanı için yapılan altyapı çalışmalarına, etkili olduğu bütün bölgelerde sert karşılık vermektedir. Kandhamal bölgesinde artan yol inşaatlarına karşı HKP (Maoist)’in saldırıları giderek yoğunlaşmaktadır.

Kaynak: http://kalingatv.com/latestnews/maoists-attack-road-construction-camp-torch-4-vehicles-in-kandhamal/ sitesinden yararlanılarak düzenlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.