Filipinler: Komünist Harekette Aşk Aşktır, Mindanao’da Lezbiyen Evlilik

Maymay ve Diane’nin bağlılık yemini ettiği lezbiyen düğününde, altın rengi orak, çekiçli kızıl bir bayrak asıldı ve düğün alayı ağır silahlı gerillalar tarafından korundu; onların aşkı Mindanao’daki Filipinler Komünist Partisi tarafından düzenlenen ilk lezbiyen düğün töreni oldu… Karlos MANLUPIG / Inquirer MINDANAO

Maymay ve Diane’nin bağlılık yemini ettiği lezbiyen düğününde, altın rengi orak, çekiçli kızıl bir bayrak asıldı ve düğün alayı ağır silahlı gerillalar tarafından korundu; onların aşkı Mindanao’daki Filipinler Komünist Partisi tarafından düzenlenen ilk lezbiyen düğün töreni oldu… Karlos MANLUPIG / Inquirer MINDANAO

Kalabalığın “Öp! Öp!” diye haykırarak alkışladığı düğünde, dallarda tüneyen kuşlar Mindanao dağlarında ki ormanlara doğru havalandı. Omuzlarının üzerinden altın orak ve çekiçli kızıl bayrak sarkan Maymay ve Diane, bu özgürleştirici günde, Filipinler Komünist Partisi (CPP) tarafından düzenlenen düğün töreninde öpüştüler.

Mindanao’da ki ağaçların gölgesi altında ağır silahlı gerillalar tarafından korunan bu ilk lezbiyen düğünü  Metro Manila bölgesinde bir yerlerde gerçekleştirildi.

Törende konuşan CPP’nin silahlı kanadı Yeni Halk Ordusu (NPA) komutanı, “Halka ve devrime olan bağlılığınızı zenginleştirirken ilişkilerinizi de geliştirmeye çalışın” dedi.

Maymay, Mindanao’daki bir büyük şehirde, politik bir kitle kampanyası sırasında Diane ile bir araya geldiğini söyledi. Her ikisi de 30’lu yaşlarının başlarında ve Mindanao’daki bir sahil kentinden geliyorlar.

Maymay, gün geçtikçe Diane’e karşı özel duygular hissettiğini ve kendisi için bu durumun kesin hale geldiğini belirtiyor ve “Bu hiç de kolay bir süreç değildi. Onu sevdiğimden emin oluncaya kadar geçen sürede ona karşı duyduğum hisler güçlendi,” diyor.

Maymay içinde bulundukları kolektiften kendilerine yeşil ışık yanmasını ve komünist hareket içinde bir ilişkiye başlamak için uygun anı beklediklerini belirtiyor. İllegal bir hareketin her bir üyesi, bir hücre ya da kolektifin bir parçasıdır ve ilişkiler, özel hayattan ziyade siyasi ilkeler üzerinden tartışılır.

Diane ise “Bizim evliliğimiz eşit bir aşk iddiasındadır. Hepimiz insanız ve hepimiz yaşamımız için bir eş bulmaya ve sevdiğimiz kişiyi seçme hakkına sahip olmamız gerekir,” diyor.

İkili arasında bir ilişkinin başlamasıyla birlikte kolektifte entegrasyon süreci başlar. Birbirleriyle vakit geçirmesi ve duygulardan emin olunması için her iki kişiye de verilen deneme süresi hiçbir şekilde siyasi sorumlulukları etkilemez. Bu pratik, komünist harekette sadece sevdiği kişinin değil aynı zamanda partinin onayına layık olmak ve bir kişinin gidip mahkemeye kendisini kanıtlaması yerine kolektife kanıtlaması pratiğidir aslında.

Komünist hareket, Cinsellik ve Proleter İlişkiler üzerine eşcinsel ilişkileri ve evlilikleri de içerecek şekilde 1998 yılında kabul edilen sıkı bir politika izlemektedir. NPA içindeki ilk eşcinsel çift 2005 yılında güney Mindanao’da evlenmiştir. Gey çift Andres ve Jose evlendikten yıllar sonra ayrılmışlar ve çiftlerden biri dağda hayatını kaybetmiştir.

Yeni evliler, avuçlarındaki mermilerle gelecekte de birbirlerini daha çok sevmek  ve diğer insanlar gibi aşklarını dünyaya kanıtlamak içinde yemin ettiler.

Kaynak: Bu haber http://newsinfo.inquirer.net/796671/love-is-love-in-communist-movement sitesinden derlenmiştir.
Etiketler: ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.