Filipinler: FUDC (NDF), Dutarte’nin Tek Taraflı Ateşkes Önerisini Memnuniyetle Karşılıyor

Luis-Jalandoni

Basın Açıklaması,  25 Temmuz 2016

Filipinler Ulusal Demokratik Cephesi (FUDC)’nin Müzakere Heyeti Sözcüsü Luis Jalandoni,   Filipinler Cumhuriyeti Hükümeti müzakere heyeti başkanı Silvestre Belllo III’e yazdığı bir mektupta Başkan Dutarte’nin Ulusa Sesleniş konuşmasında Yeni Halk Ordusu ile temasta olan ordu ve polis güçlerine ateşkes pozisyonu almaları emri vermesinden memnunluk duyduklarını iletti.

FUDC’den Jalondoni, “Dutarte’nin ifade ettiği doğru ve nihayete erdirilmiş bir barış için çizdiği çerçeve konusunda mutabıkız,” dedi ve konuşmanın tam metni ellerine geçtikten sonra en kısa zaman içinde Filipinler Cumhuriyeti Hükümetinin tek taraflı ateşkes ilanına cevap verebileceklerini belirtti. Bello’ya verdiği cevapta FUDC’nin uygun bir cevap vermek için metin üzerinde dikkatlice çalışacağını söyledi.

Jalandoni, Hükümetle Oslo’da 15 Haziran 2016 tarihinde imzalanan Ortak Mutabakat metnine gönderme yaparak; meclisin çoğunluğunun onayından geçecek bir af yasası ile ülkede bulunan tüm politik tutukluların serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Jalandoni, 20-27 Ağustos 2016’da Oslo’da yapılacak olan resmi görüşmelere gitmeden önce iki tarafında karşılıklı bir ateşkes sürecinin nasıl ele alınacağını görüşmeler başlamadan belirlemeleri gerektiğini söyledi.

Louis Jalandoni, Filipinler Ulusal Demokratik Cephesi-Müzakere Heyeti Sözcüsü

Kaynak: http://www.ndfp.org/ndfp-welcomes-president-dutertes-announcement-unilateral-ceasefire-announces-readiness-reciprocate/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.