FHKC: Türkiye’nin Suriye’yi İşgal Operasyonunu Kınıyoruz

20141223-logo-00_ext

FHKC siyasi bürosu, son toplantısında çeşitli ulusal, bölgesel ve uluslararası konuları değerlendirdi. FHKC, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik işgal saldırısını kınadığını belirtti

FHKC siyasi bürosu, son toplantısında çeşitli ulusal, bölgesel ve uluslararası konuları değerlendirdi.

Ele alınan konular arasında Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirdiği işgal operasyonu da yer aldı. Siyasi büro, bu müdahalenin Suriye’nin bütünlüğüne ve bölgeye olan stratejik yansımalarını tartıştı.

Yapılan tartışmalarda şu tespitler yapıldı:

“-FHKC, Türkiye yönetiminin Suriye topraklarına karşı düzenlediği askeri operasyonu, doğrudan ve stratejik olarak Suriye devleti ve bütünlüğüne karşı planlanmış bir işgal ve düşmanca bir davranış olarak tanımlar.
-Bu saldırı ve işgalin, politik ve güvenlik temelli bölgesel veya uluslararası anlaşmalarla herhangi bir biçimde izahı kabul edilemez.
-FHKC, güvenlik bölgesi veya koridoru adı altında hangi gerekçeyle sunulursa sunulsun, bu müdahalenin Suriye krizini derinleştireceğini görür.
-Suriye devleti ve toprağına karşı yapılan bu saldırıya, Arap dünyası tarafından karşı çıkılmalı ve onu pazarlayan mantık reddedilmelidir.”

FHKC, Türkiye’nin Suriye topraklarını bölmeye yönelik tüm projelerine karşı olduğunu belirtirken,”Suriye topraklarının bütünlüğüne ve Suriye devletine inandığı için bu alçak saldırıyı kınar ve reddeder. Aynı zamanda, dünya özgürlük hareketlerini ve tüm Arap dünyasını bu saldırıyı kınamaya çağırır” dedi.

Kaynak: etha
Etiketler:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.