Dünyadan Nakba Eylemleri

Siyonist işgalcilerin Filistin halkını topraklarından, evlerinden sürdüğü ‘büyük felaket’ Nakba’nın 68’inci yıl dönümünde dünyanın bir çok yerinde eylemler ve etkinlikler düzenlendi. Bu etkinlik ve eylemlerin amacı sadece Filistin halkının 68 yıldır süregelen direnişini ve azmini dünyaya haykırmak değil, aynı zamanda Filistin’in kurtuluşu ve Filistinli mültecilerin yurtlarına geri dönüş hakkı için verilen mücadeleyle dayanışma göstermekti.

Direnen Filistinlililerin tutsak edilmesi, işgali, baskıyı, apartheid rejimini sürdürmeyi ve Filistin direnişini kriminalize etmeyi amaçlayan sömürgeci proje için hep bir araç oldu. O zaman işgal edilmiş olan tarihi Filistin topraklarında kalan Filistinlilere dayatılan 1948 tarihli sıkıyönetimden, 7 bin Filistinli politik liderin, gazetecinin ve özgürlük savaşçısının hapsedildiği bugüne kadar Filistinlilerin ve liderlerinin tutsak edilmesi hep büyük felaketin yani Nakba’nın bir parçası oldu.

İşgal altındaki Filistin ile Lübnan, Ürdün ve Suriye’deki Filistin mülteci kampları dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde ve kentinde Nakba eylemleri düzenlendi. İstanbul’da ise BDS Türkiye, Galatasaray Lisesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Aşağıdaki galeride bu eylem ve etkinliklerin posterlerinden oluşan bir derleme bulunuyor.

Nehirden denize, Filistin özgür olacak!

Haber: isyandan.org

[wzslider]

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.