Brezilya: Orman Yangınlarına Karşı İtfaiye Antifa Tugayları

Brezilya’da Orman yangınlarından etkilenen insanları, hayvanları ve çevreyi korumak için kurulan Otonom Tugay tanıtımı Freedom tarafından kaleme alınmıştır. 

Orman yangınları Brezilya’yı çok şiddetli biçimde etkilemektedir. Brezilyalı anarşistler Pantanal ve Amazon yağmur ormanlarındaki eko-sistemleri korumak için acil durum ilan ettiler. Mevcut Jair Bolsonaro Hükümetinin çevre bakanı Ricardo Salles “orman yangınlarının abartıldığı gibi çok yüksek sayıda olmadığını, çok az yerde orman yangını olduğunu, yangınlara minumum hükümet müdahalesi gerektiğini” söyleyerek, büyük toprak sahiplerini aklamakta, yerli ve hükümet dışı örgütleri suçlamaktadır.

Hükümet neredeyse hiçbir şey yapmayınca Brezilyalı anarşistler Otonom Tugay ile  Lucas Eduardo Martins Antifaşist Tugayı’nı örgütlediler. Her tugay yangın ve hayvan kurtarma  konusunda deneyimi olan Brezilya’nın farklı eyaletlerinden 10 gönüllüden oluşmaktadır.

İlk tugay bitki, memeliler ve kuşlardan oluşan çok geniş bir biyo- çeşitliliğe sahip olan Chapada dos Guimarães’de görev yaptı. İkinci tugay Bolivya sınırında Poconé bölgesinde bulunan büyük doğal park  Mato Grosso’ya gitti. Bu tugaylar öncelikli olarak yangınlardan etkilenen hayvanların kurtarılmasına odaklandılar. Lucas Eduardo Martins Anti-Faşist Tugayı aynı zamanda Afro-Brezilyalılara ve yerli topluluklarına da destek verdi.

Devletin tüm bu gönüllü çalışmaları engelleme faaliyetlerine rağmen Otonom Tugay mevcut durumu kabullenmeyecek, çünkü biliyoruz ki doğa için mücadele insanlar ve hayvanlar için mücadele anarşizmin temel ilkelerindendir.

Yangınlarla mücadeleye devam edeceğiz. Hayvanları ve insanları felaketlerden kurtaracağız. Bu tür felaketlerden nasıl korunacaklarına dair eğitimleri yerel topluluklara vermeye devam edeceğiz… Bütün bunlar anarşizmin propagandasıdır.

Kaynak: https://freedomnews.org.uk/voice-from-the-frontline-brazils-antifa-firefighters/ linkinden yararlanılarak düzenlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.