Brezilya: 6.000 MTST’li Konut Talebiyle İşgali Sürdürüyor

MTST (Evsiz İşçiler Hareketi) Sao Bernardo do Campo’da 500 kişi ile bir parkı işgal etti, işgal eylemine katılanların sayısı 6.000’i geçti. MTST ilk işgali başlatırken işgal alanına “Sao Bernardo’nun Korkusuz İnsanları” pankartını astı.

Hareketin koordinatörlerinden Guilherme Boulos “İşgal belediye yönetimini görüşmelere zorlamak için yapıldı ve taleplerimiz karşılanana dek işgali süreceğiz,” dedi. Guilherme, belediyenin görüşmeye yanaşmadığını ve öncelikli görevlerinin belediyeyi müzakereye zorlamak olduğunu, kabul etmezlerse harekete geçerek mücadeleyi yükselteceklerini, belirtti.

Başkan Michel Temer’in neoliberal politikaları binlerce aileyi yoksulluk sınırının altında yaşamaya zorluyor. MTST’de örgütlenen binlerce aile Sao Paulo’nın kenar bölgelerine yığılmış durumda ve gelirlerine uygun sağlıklı konut talep etmektedirler.

MTST büyük şehirlerin ve kasabaların kenar bölgelerine yığılmış olan, yaşayabilecekleri sağlıklı bir konuttan yoksun olan işçileri birleştirmek için 1990’ların sonlarında kuruldu.

Kaynak: https://www.telesurtv.net/english/news/6000-Homeless-Workers-Occupy-Park-in-Brazil-20170911-0022.html

Bir Yorum

  1. Pingback: İsyandan – Brezilya: MTST’den Konut Sorunun Çözümü İçin Tarihsel Yürüyüş

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.