Belucistan: BLA, BRA ve BLF Farklı Bölgelerde Orduya Saldırılar Düzenledi

Belucistan’ın farklı bölgelerinde çarşamba günü yaşanan çatışmalardan ötürü bir Beluçi savaşçının şehit düştüğü düşünülürken, en az beş Pakistan askeri de öldürülmüştür.

Bu şiddetli çatışma Pakistan Ordusu ile Beluçi Kurtuluş Ordusu (BLA) arasında Kahan’ın Bijjar Wadh bölgesinde yaşandı. Yüzlerce Pakistan ordusu ve paramiliter grup mensubu saldırı silahlarıyla donatılmış helikopterleler ile Beluçi savaşçılara saldırmıştır.  Kahan’daki çatışmada en az bir Beluçi savaşçı hayatını kaybederken, iki Pakistan askeri de öldürüldü.

Beluçi Kurtuluş Ordusu (BLA) sözcüsü Jeeand Baloch basına yaptığı açıklamada, “İki Pakistan askeri öldürüldü ve birçok asker de yaralandı. Ayrıca arkadaşlarımız Ratta Marri Aka ve Mazar Mohammad’in de şehit düştüğünü, Ratta Marri’nin saldırıdan ağır yaralı çıktığını ancak daha sonra yaralarından dolayı hayatını kaybettiğini düşünüyoruz,” dedi.

Ratta Marri’den övgüyle bahseden BLA sözcüsü :”Kohistan Marri bölgesinin aktif bir savaşçısı olarak örgütümüzle beş senedir bağı bulunmaktadır. Halkına hizmetlerini Beluçi ulusu her zaman hatırlayacaktır” diye de ekledi.

Ratta

Başka bir saldırı da Belucistan’ın Kech bölgesindeki Hoshap alanındaki sınır birliğine yapıldı. Beluçi savaşçılar Pakistan güçlerinin konvoyuna yaptıkları pusuda bir askeri öldürdüler. Beluçi Kurtuluş Cephesi (BLF) sözcüsü Gwahram Baloch “Kech Belucistan bölgesi içinde Dasht kırsalındaki Kros Tank ve Kalero alanı arasında BLF, Pakistan Ordusunun konvoyuna saldırdı. Uzaktan kumandalı saldırıda konvoyun içindeki bir araç içindekilerle beraber tamamen imha olurken diğer askerler ya öldürüldü ya da yaralandı” dedi.

Gwahram Baloch BLF’nin Belucistan’ın Balgtar bölgesindeki Aasang Kandag’daki Çin-Pakistan ekonomik koridorundaki (CPEC) güvenlik noktasında bulunan Pakistanlı güvenlik personeline de saldırdığını, bu saldırıda ise iki askerin öldürüldüğünü” söyledi.

Road Gwadar havalimanındaki Raziq Plaza önünde zaman ayarlı paylayıcı yerleştirilmiş bomba yüklü motosikletin patlaması sonucu yaralananlar oldu. En az 8 dükkan ve bir araç bu güçlü patlamadan zarar gördü. Beluçi Cumhuriyetçi Ordusu (BRA) patlamayı üstlenirken, bu tarz eylemlerin devam edeceğini duyurdu.

Örgütün sözcüsü Sarbaz Baloch “Hedeflerinin şehirdeki binalar, ofisler ve emlak acenteleri olduğunu” basına açıkladı. Ayrıca “Çin’i Beluçi ulusunun geleceği, Belucistan’ın doğal kaynaklarının yağmalanması ve Beluci soykırımının sonlandırması için  Pakistan’la ortaklığını bitirmeye” çağırdı.

http://balochwarna.com/2017/04/13/balochistan-pakistani-forces-attacked-in-different-areas-several-soldiers-killed-and-wounded/

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.