Arjantin’de Öğretmen Grevi

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Arjantin’de okulların açıldığı ilk iki günde öğretmenler geçen sene tavan yapan enflasyon karşısında eriyen ücretlerinin yükseltilmesi ve daha iyi çalışma koşulları için greve çıktı. 6 Mart Pazartesi günü Buenos Aires’te Kongre önünden başlayıp Eğitim bakanlığı…”

Büyük öğretmen grevi, 6 Mart 2017, Buenos Aires, Arjantin

Beklenildiği üzere**https://isyandan.org/haberler/arjantin-macri-hukumetini-sarsacak-grev-dalgasi-geliyor//**Arjantin’de okulların açıldığı ilk iki günde öğretmenler geçen sene tavan yapan enflasyon karşısında eriyen ücretlerinin yükseltilmesi ve daha iyi çalışma koşulları için greve çıktı.

6 Mart Pazartesi günü Buenos Aires’te Kongre önünden başlayıp Eğitim bakanlığına doğru yapılan yürüyüşe binlerce öğretmenin yanı sıra diğer sendikalar da katıldı. Arjantin Eğitim Emekçileri Konfederasyonu (CTERA) ile Arjantin Özel Öğretmenler Sendikası hükümetle yapılan bütün görüşmelerin sonuçsuz kaldığını açıklamıştı.

Macri hükümeti asgari ücret politikalarının belirlenmesi yetkisini eyalet hükümetlerine devrederken öğretmenler asgari ücret müzakerelerinin ulusal düzeyde yürütülmesi gerektiğini savunuyor. Öğretmenler geçen sene %40’lara ulaşan astronomik enflasyon oranı nedeniyle eriyen ücretlerinin %35 oranında yükseltilmesini talep ediyor. Yerel hükümetler ise sadece %18’lik artışta ısrar ediyor.

Buenos Aires’te yerel hükümet greve çıkılan her günün öğretmenlerin maaşından kesilmesine ve greve katılan sendikalara yaptırım uygulanmasına karar verdi. Başkan Macri grevi kırmak için öğretmenlerin grev nedeniyle sınıfların yapılmayacağını ilan etmesine rağmen Jujuy eyaletindeki okulların resmi açılışı için hazırlık yapmıştı. Jujuy, eyaleti, vali Gerardo Morales’i protesto ettiği için tutuklanan Macri döneminin ilk politik tutsağı, yerli hakları eylemcisi Milagro Sala ile de gündeme taşınmıştı.

Bu grev Ekim ayındaki seçimler yaklaşırken ülkenin güçlü sendikaları ile çatışma halinde olan Macri hükümeti için ciddi bir çöküşe ön ayak olacak nitelikte.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.