Afganistan: Kabil’de Onbinlerce Kişi Taliban’ı Protesto Etti

CTiOKQFXAAAJcna

Kabil’de 2 kadın, 9 yaşında bir kız çocuğu ve 4 erkek Taliban üyeleri tarafından jilet tel ile idam edildi.

Ele geçirilen Hazara rehineler, bir aydan fazla bir süredir Taliban savaşçıları tarafından Zabul ilinin Argandab ilçesinde tutuluyordu.

Yetkililer, 2 kadın, 9 yaşında bir kız çocuğu ve 4 erkeğin jilet tel ile idam edildiğini söylediler. Hazaralar Gazne’den kaçırıldı ve daha sonra bedenleri Zabul eyaletinde bulundu.

Yürüyüşte yer alan ve Aljazeera’ye konuşan Maryam Jamal, “Ülkede giderek tırmanan şiddeti durdurmak için hükümete baskı yapmak önemliydi. Onlar şimdi kadınları ve çocukları öldürmeye başladılar” dedi.

“Ölenler benim çocuklarım olabilirdi, yarın ben de ölebilirim. Bu tarihi bir protesto ve bizler bu konuda birşeyler yapılana dek geri adım atmamaya kararlıyız. Yaşadıklarımız artık yeter.”

Eylemde “Bugün bizi öldürenler, yarın sizi öldürürler,” diye slogan atıldı. Kurbanların fotoğraflarını taşıyan eylemciler “Taliban’a ölüm” diye bağırdılar.

Yetkililer, “Bu yedi kişi geçen yıldan beri kaçırılan düzinelerce Hazaralı çocuğun arasındaydı” dedi.

Özel televizyon kanalı Ariana Haber TV tarafından canlı olarak verilen protestonun Afgan güvenlik güçlerince durdurulduğu bildirildi.

TOLONhaber tarafından yayınlanan görüntülerde, protestocular “Abdullah Abdullah’a ölüm!” ve “Eşref Ghani’ye ölüm!” diye bağırıyorlardı ki bunlar Afganistan cumhurbaşkanı ve başbakanı.

Videoda Kabil’deki kadın protestocuların, isyancılar tarafından idam edilen 9 yaşındaki bir kız çocuğunun tabutunu omuzlarında taşıması görülüyor…

Güvenlik güçlerinin başkanlık sarayının kapısına dayanan kalabalığı dağıtmak için ateş açtığı ve 7 kişiyi yaraladığı bildiriliyor. Yaralıların şu anki durumu bilinmiyor.

Eylemciler Ghani ve başbakan Abdullah Abdullah’ı istifa etsin diye çağrı yapan insan zinciri tarafından korundular.

Aslen Ghazni’li olan 39 yaşındaki Omaid Najafi, “Gerçekte hepimiz onların bırakıp gitmeyeceğini biliyoruz ama onlar uyanmalılar ve aslında kendilerini fiziksel ve finansal olarak güvende hissetmediklerini söylemeliler,” dedi.

Kaynak:http://revolution-news.com/tens-of-thousands-in-kabul-protest-taliban-beheading/

Bir Yorum

  1. Pingback: Direnişin Talepleri – 4: Kadın Özgürlük Mücadelesi

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.