ABD: Teksas Eyalet Hapishanelerinde Mahkumların Grevi Sürüyor

Teksas Islah Sanayi (TCI- hapishanelerin üretim yapan birimi)’ni denetleyen Teksas Adli Yargı Kurulu aynı zamanda hapishanelerde çalışan mahkumların ne kadar ödenek alacağına karar vermekle yetkili. TCI biriminin özel hapishane endüstrileri programı kapsamında istihdam edilen küçük bir mahkum grubu dışında TCI içinde çalışan mahkumlar yaptıkları iş karşılığında ücret almıyorlar.

Eyaletteki 37 hapishane kompleksinde faaliyet gösteren TCI tesislerinde mahkumlar, polis kıyafetleri ve zırhlarından ofis mobilyasına kadar her şeyi üretiyorlar. TCI işletmelerinin cirosu sadece 2014 yılında 88.9 milyon doları bulmuştu.

Mahkumların greve girmesini takiben şu anda sekiz Teksas hapishanesinde tecrit uygulanıyor. Dünya Sanayi İşçileri Sendikasına bağlı Mahkum İşçiler Organizasyon Komitesine üye olan tutsaklar bu tecrit uygulamasının grevin başka hapishanelere sıçramasını önlemeye yönelik bir baskı politikası olduğunun altını çiziyorlar. Teksas hapishanelerindeki işçiler; emeklerinin şartlı tahliye duruşmalarında göz önüne alınmasını, hapishane koşullarının iyileştirilmesini ve Teksas Adli Yargı Kurulu kararlarını denetleyecek bir komite oluşturulmasını talep ediyorlar.

Kaynak: Bu haber http://sfbayview.com/2016/05/whos-behind-unpaid-prison-labor-in-texas/ sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.