Yüzlerce Falaşa, Polis Şiddetini Protesto Etti

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Kaynak: Bu haber http://www.haaretz.com/israel-news/1.728742 sitesinden düzenlenmiştir.”

Falaşaların protestosu Tel Aviv, 3 Temmuz 2016 I Fotoğraf: Ofer Vaknin

Falaşaların protestosu Tel Aviv, 3 Temmuz 2016 I Fotoğraf: Ofer Vaknin

Yüzlerce Falaşa (Etiyopya asıllı İsrailli) Pazar günü Tel Aviv’in merkezinde, polis şiddetine karşı bir protesto gösterisi düzenledi.

Protestocular “İşkenceci polisler tutuklansın” ve “Irkçı politikalar son bulsun” dövizleri taşıdılar. Bazı dövizlerde ise polis memurları tarafından tacize uğradıktan sonra birkaç ay içinde intihar eden bir gencin, Yosef Salamsa’nın ismi yer aldı. Protestocular Ayalon otoyolunu trafiğe kesmek isteyince, polis protestoculara saldırdı ve 17 gösterici “kamu düzenini bozmak,” suçlamasıyla gözaltına alındı.

Falaşalılar bir yıl önce de ülke genelinde devasa gösteriler düzenlemişler, bu gösterilerden biri olan Tel Aviv’in Rabin Meydanı’ndaki kitlesel gösteri 20’si polis olmak üzere yaklaşık 46 kişinin yaralanmasıyla son bulmuştu. Protestolara bir Falaşaya, polislerin dayak attığı videonun gösterilmesi yol açmıştı. **https://isyandan.org/haberler/israilliler-polis-vahsetini-protesto-etti//**

Kaynak: Bu haber http://www.haaretz.com/israel-news/1.728742 sitesinden düzenlenmiştir.
Etiketler: , ,

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.