Yunanistan: İşgal Evlerinin Zorla Boşaltılmasına Karşı Eylem

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“Baskılar işgal hareketini yıldıramaz Villa Zografou ve Alkiviadou işgal evlerinin polis tarafından boşaltılması devlet otoriterizminin işidir. SYRIZA-ANEL hükümeti çabucak daha fazla baskı için yaygara koparan aşırı sağla aynı tarafta saf tutmuştur. Mülteciler korkunç kamplar…”

İşgal evlerinin zorla boşaltılmasına karşı yapılan eyleme polisin saldırmasının ardından sokaklarda kurulan barikatlar, 13 Mart 2017, Atina | Foto: @Pa__Nikos

Dün (13 Mart) Syriza hükümeti Atina’da sığınmacıların kaldığı iki işgal evinin boşaltılması emrini verdi. Zorla boşaltmaya direnen 200 kişi gözaltına alındı, bunlardan 100’ü serbest bırakılırken ‘kayıt dışı’ sığınmacılar sınır dışı edilmek üzere gözaltı merkezlerine gönderildiler. Dün polisin Agrinion şehrindeki başka bir barınma merkezine de saldırdığı belirtildi. Zorla boşaltmaların ardından binlerce kişi dün gece Atina’da sokaklara çıktı. Kitleye saldıran polis ile eylemciler arasında çatışmalar yaşandı.

Atina’da sığınmacıları barındıran başka bir işgal evi City Plaza kendi facebook sayfasında zorla boşaltmalarla ilgili açıklama yayımladı:**https://www.facebook.com/sol2refugeesen/posts/1691046877854315/**

Baskılar işgal hareketini yıldıramaz
Villa Zografou ve Alkiviadou işgal evlerinin polis tarafından boşaltılması devlet otoriterizminin işidir. SYRIZA-ANEL hükümeti çabucak daha fazla baskı için yaygara koparan aşırı sağla aynı tarafta saf tutmuştur. Mülteciler korkunç kamplara yığılmış, inanılmaz büyük miktarlardaki paralar hiç edilmiş ve kent özgür, parasız mekanların yokluğunda boğulmuşken; hükümet polis şiddetini ve sosyal baskıyı kullanan politikaları benimsemiştir.

Eğer savcılarla ve polis ile işgal hareketini bitirebileceklerini sanıyorlarsa aldanıyorlar. Dayanışma ve insanlık onuru için verilen mücadele devam edecek. Çünkü bu politik bir seçimden önce bir ihtiyaçtır.

Zorla boşaltmaların ardından squat.net.**http://en.squat.net/2017/03/13/athens-two-social-centres-under-attack//**sitesinde ve diğer bağımsız ağlarda eylem çağrısı yayılmaya başladı:

Özgürlük mücadelesi veren harekete yönelik baskılar ile mültecilerin kaldığı işgal evlerini hedef alan baskınlar cevapsız kalmayacak. Yunanistan’ın ‘sol hükümeti’ (Ç.n., Vurgu çevirmene ait) muhafazakar sağın ve manipülatif neo-liberal ana akım medyanın emirlerine uymayı seçip 13 Mart’ta Atina’daki hareketin iki işgal evine karşı saldırıya geçmiştir. Polis baskınları dönemin hegemonyasının uygulamalarının örnekleridir: Biz ayağa kalkmadığımız sürece Devlet hepimize saldırmaya devam edecek.

Çeviri: Atina’da binlerce kişi işgal evlerinin boşaltılmasını protesto ediyor. 

Akşam saatlerinde Zografou bölgesi Gardenia meydanına çağrısı yapılan yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Polisin yürüyüşe gaz bombaları ile saldırmasının ardından çatışmalar çıktı. Göstericiler polis saldırılarına karşı sokaklarda barikatlar kurdu.

Haber: isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.