Peru: Suyun Özelleştirilmesine Karşı Protestolarda İkinci Dalga

WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.

If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.

Unbalanced start tag short code found before:

“29 Şubat Pazartesi günü suyun özelleştirilmesine karşı ikinci büyük gösteri gerçekleştirildi. Kamu kurumunun satılmasını takiben suya zam geleceğinin, suya erişim haklarının kısıtlanacağının altını çizen protestocular polise de tepki gösterdiler. #Peru: right now 2nd de…”

‘Su satılık bir meta değil haktır’ diyen Perulular 18 Şubat’ta özelleştirilmesi söz konusu olan kamu kurumu SEDAPAL’in önünde toplanmış ve ardından sloganlar atarak Lima sokaklarında yürüyüşe geçmişlerdi.**https://isyandan.org/haberler/peru-suyun-ozellestirilmesine-karsi-protesto-duzenlendi//**
29 Şubat Pazartesi günü suyun özelleştirilmesine karşı ikinci büyük gösteri gerçekleştirildi. Kamu kurumunun satılmasını takiben suya zam geleceğinin, suya erişim haklarının kısıtlanacağının altını çizen protestocular polise de tepki gösterdiler.

*Suyun özelleştirilmesine karşı 2’inci gösteri

*Lima’da 2 binden fazla gösterici suyun özelleştirilmesine karşı düzenlenen ikinci yürüyüşe katıldı.

TPP karşıtı gösteriler

TPP karşıtı gösterilerde polis şiddeti, Peru – Lima, 26 Şubat 2016 | Foto: Twitter / @RaelTeleSUR

Özelleştirme karşıtı gösterilerin yanı sıra ülkeyi ulusötesi şirketlerin sömürüsüne açık hale getirecek TPP (Trans-Pacific Partnership – Trans-Pasifik Ortaklık) anlaşmasına yönelik muhalefet de Lima sokaklarında boy göstermeye devam ediyor. 26 Şubat’ta TPP karşıtı gösterilerin beşincisi gerçekleştirildi.**http://www.telesurtv.net/english/news/Perus-Police-Violently-Clashes-with-Anti-TPP-Protesters-20160225-0051.html/**Akşam saatlerinde toplanan ve Kongre binasına doğru yürüyüşe geçen kalabalığa ilerleyen saatlerde polis saldırdı. Polisin coplu, gazlı ve plastik mermili yoğun saldırısı sosyal medyada paylaşılırken ülkenin ana akım medyası polis şiddetine ilişkin haberleri vermekten kaçındı. Gösterilerde en az 25 kişinin tutuklandığı rapor edildi.

Haber: İsyandan.Org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.