Meksika: Anarşist Grup Oaxaca’da Banamex Bankasını Ateşe Verdi

23 Mayıs sabahında saldırı kararı aldık, polis ve askerler tarafından istila edilmiş bir kentte, bizi görünmez kılan ve saklayan gecenin eşliğinde harekete geçtik. Banamex şubelerinden birinin önüne lastikleri yığdık ve onları ateşe verdik. Karanlığı aydınlattık ve saldırıya geçtik, kısacık bir andı ama birkaç saniyeliğine olsa da iğrenç banka şubesinin ve onun ATM’lerinin yanışını izlerken kendimizi daha özgür hissettik. Eylemimizi başka yerlerdeki diğer yoldaşları da cesaretlendirmek adına videoya aldık.

Her yerdeyiz, bu inkar edilemez. Bankaları görüyor ve onları fakirliği ve sosyal eşitsizliği üreten mekanizmalar olarak itham ediyoruz. Bankalar; tapılan paranın gelip gittiği, sefaletin empoze edildiği ve paranın yaşamın üzerinde tutulduğu tapınaklardır. İktidarın bütün kurumlarına ve onların mekanizmalarına yönelik saldırılarımız devam edecek. Öte yandan belirtmek isteriz ki düşmanlarımızın ve onların suç ortaklarının fiziksel güvenliği savaşta olan bizlerin önceliği değildir. Gardiyanlara, polislere, orduya, yargıçlara, bankerlere, ikiyüzlü politikacılara saldırmaktan çekinmeyiz.

Hayır, devlet terörü bizi durduramaz. Hükümetin militerleşmesine ve baskısına karşılık vereceğiz. Saldırıyı tercih ediyoruz, düzenin gardiyanları korkun, ateş yayılıyor.

Bu eylemle, süregelen sosyal savaşta düşmüş olan yoldaşlarımızı ve tutsaklarımızı da anıyoruz: Mauricio Morales, Sebastián Oversluij ve devletin saldırılarında yitirdiğimiz bütün yoldaşlar anısına. Fernando Bárcenas, Tamara Sol, Monica Caballero ve Francisco Solar için, Ateş Hücreleri İttifakı ile dayanışmayla.

Devlete ölüm!
Otoriteye ölüm!
Yaşasın anarşi
Bağımsız Anarşist Bireyler (Informal Anarchic Individualities)

Kaynak: https://insurrectionnewsworldwide.com/2016/05/30/mexico-incendiary-attack-against-a-banamex-bank-in-oaxaca-by-informal-anarchic-individualities/

Bir Yorum

  1. Pingback: İsyandan – Dünyada Anarşist Harekete Kısa Bir Bakış

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.