Endonezya: Batı Papua’lı Politik Tutsak Serbest Bırakıldı

eight_col_Filep_Karma_pic_by_S._Eben_Kirksey

2004 yılında Batı Papua’nın simgesi olan “Sabah Yıldızlı” bayrağı dalgalandırdığı için  vatana ihanetle suçlanıp 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Batı Papualı politik tutsak Filep Karma 11 yıllık cezasını tamamladıktan sonra sonra serbest bırakıldı. Karma’yı hapishane çıkışında yüzlerce insan karşıladı.

Filep’in serbet bırakılması Endonezya Güvenlik Güçlerinin Batı Papua Halkına uyguladığı  vahşeti ve cinayetleri bir kez daha teyit etmiştir. Filep, suç işlememiş sadece barışçıl bir eylemde bayrak sallamıştır. Buna rağmen 15 yıl hapis cezası almıştır. Filep serbest bırakılması için kendisine önerilen bütün şartları reddetmiş, şartsız serbet bırakılmasını talep etmiştir.

Filep serbest bırakılır bırakılmaz Batı Papua’nın özgürlüğü ve hakları için barışçıl mücadele sürdüren ana örgütlerden biri olan Batı Papua Ulusal Komitesi’nin geleneksel bir etkinliğine katıldı.

Endonezya, sömürgeci Hollanda’nın 1963’te çekilmesinden beri Yeni Gine Adasının iki ili olan Papua ve Batı Papua’yı işgal altında tutuyor.

Haber:isyandan.org

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.