WARNING: unbalanced footnote start tag short code found.
If this warning is irrelevant, please disable the syntax validation feature in the dashboard under General settings > Footnote start and end short codes > Check for balanced shortcodes.
Unbalanced start tag short code found before:
“14 Şubat 2011’de kıvılcımlanan halk ayaklanmasından beri rejim saldırılarında onlarca insan hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Hükümet karşıtı gösterilerde tutuklanan 3.500’den fazla politik tutsağın işkence gördüğü rapor edildi. Şii muhalefet, el-Vifak partisi l…”
Geçtiğimiz Pazar (26 Şubat) başkent Manama’nın güneyindeki Jaw köyünde, polisi hedef alan bombalı saldırıda dört polis yaralandı. Sünni el – Halife ailesi rejiminin 15 Ocak’ta, 3 polisin ölümü ile sonuçlanan 2014 yılındaki bombalamaya karışmakla itham edilen üç kişiyi tüm uluslararası uyarılara ve halk protestolarına rağmen idam etmesinin ardından protestolar durulmak bilmiyor.**https://isyandan.org/diger/bahreynde-kara-pazar-idamlara-karsi-halk-isyani//**
14 Şubat 2011’de kıvılcımlanan halk ayaklanmasından beri rejim saldırılarında onlarca insan hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Hükümet karşıtı gösterilerde tutuklanan 3.500’den fazla politik tutsağın işkence gördüğü rapor edildi. Şii muhalefet, el-Vifak partisi lideri Şeyh Ali Salman, Vaad lideri solcu İbrahim Şerif, Zainab al-Khawaja, Nabeel Rajab ve daha bir çok insan hakları savunucusu, eylemci, muhalif tutuklandı. Bu yılın 14 Şubat’ında, isyanın yıldönümünde Bahreyn sokaklarını yine barikat ateşi sardı, polis halka kullanımı yasaklanmış saçma atan silahlarla saldırdı.
Bu küçük ama stratejik öneme sahip ülke ABD Beşinci Filosuna ev sahipliği yapıyor. Körfez İşbirliği Konseyi içinde en az petrol rezervine sahip olan Bahreyn neoliberalizasyon sürecinin derinleştirilmesi ile rejim tarafından Dubai benzeri bir finans merkezine dönüştürülmeye çalışıldı. Neoliberalizm, Bahreyn’i Ortadoğu’nun en serbest ekonomisi haline getirirken yoksul kesim ile seçkinler ve özel sektör arasındaki kapitalist eşitsizliği pekiştirdi. Bahreyn’de Şii kesime uygulanan derin ayrımcılık toplumun sınıfsal yapılanmasında etkili olmuştur. Devlet seçkinleri ve özel sektör ile Şii yoksul halk arasında açılan uçurum işçi hareketlerine de taban oluşturmuştur. Bu nedenle rejim 2011 yılındaki halk kalkışmasını Şii darbesi olarak gösterip yalnızlaştırmaya çalışmıştı. Oysaki işçi grevleri ile eş zamanlı tırmanan ayaklanma Sünniler dahil geniş tabanlı toplumsal talepler etrafında yükselmişti.**https://isyandan.org/makaleler/arap-baharinin-gozden-kacan-ulkesi-bahreyn//**
26 Şubat’taki saldırının gerçekleştiği Jaw köyünde rejim muhaliflerinin tutulduğu hapishane bulunuyor. 1 Ocak’ta gerçekleştirilen silahlı bir operasyonda ise bir polis öldürüldü ve 10 mahkum hapishaneden kaçırıldı.