Anonymous Fransız Savunma Bakanlığı Sitesine Saldırdı

Hacker-silhouette

Anonymous, Fransa’nın dış ülkelere yaptığı silah ticaretini protesto etmek amacıyla Fransız Savunma Bakanlığı tarafından yönetilen CIMD (Centre d’Identification des Materiels de la Defense) portalını ele geçirdi.

Anonymous kolektifi tarafından yapılan siber eylemde, ordu tedarikçisi verileri de dahil olmak üzere hassas bilgiler içeren veritabanı bilgileri sızdırılarak kamuoyuyla paylaşıldı.

Anonymous Fransa hükümetini Suudi Arabistan gibi baskıcı ülkelere silah satmakla suçluyor. Ayrıca Fransız yetkililer, Wikilleaks tarafından sızdırılan belgelerde de gösterildiği gibi halkın gözetim altında tutulmasından ve bilgisayar korsanlığı suçlarından sorumlu tutuluyor.

Siber gerillalar, Fransız hükümetinin dış ülkelere yaptığı silah ticareti işlemlerinin raporlarının bulunduğu CIMD’nin arşivinde ki makaleleri ve Uluslararası Af Örgütü tarafından 2012 yılında yayınlanan ve dünyanın en büyük ikinci silah tüccarı olarak Fransa’nın listelendiği raporun linkini site üzerinden paylaştılar.

Kaynak: Bu haber http://securityaffairs.co/wordpress/44738/cyber-crime/anonymous-hacked-french-cimd.html sitesinden derlenmiştir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.